Studio Sonda osvojio Red Dot Awards za 100% COVID FREE Putovanje!

REGION – Kreativni Studio Sonda i Gradska knjižnica Poreč dobitnici su globalno poznate i prestižne dizajnerske nagrade Red Dot Award: Brands & Communication design u kategoriji Advertising – Integrirana kampanja za 100% COVID FREE Putovanje.

Nagrada je dodeljena u jednoj od najkompleksnijih kategorija: Advertising – Integrirana kampanja, za koju je važno da kreativnu ideju komunicira kao jedinstvenu celinu, kroz više integriranih komunikacijskih kanala.

“Lično nam je vredna nagrada, uzme li se u obzir da je kampanja rađena za instituciju poput knjižnice. Takve institucije gotovo nikada nemaju predviđene budžete za oglašavanje, stoga smo presretni što smo ovim dokazali moć kreativnosti i pokazali kako ona može biti visoko efikasna”, izjavili su kreativni direktori Studia Sonda, Jelena Fiškuš i Sean Poropat.

Zahvaljujući 100% COVID Free kampanji koja je u doba lockdowna građane odvela na putovanje oko sveta, Gradska knjižnica Poreč ostvarila je rekordan upis novih članova. Reč je o +194.40% novih članova i +221.74% posuđivanja knjiga tokom trajanja kampanje u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a značajan je bio i porast poseta web stranici od +40%, kao i organic reach na društvenim mrežama (FB +23%). Najbitnije je, ipak, da su građani uspeli proputovati svet iako su bili u lockdown-u.

Pored Red Dot-a, kampanja 100% COVID FREE JOURNEY nagrađena je i u SAD-u (One Show Merrit), Evropi (European Design Awards: Grand Jury Prize i Gold on Category Promotion, Poster Series), a na nacionalnom takmičenju dobila je tri Grand Prixa: iz kreativnosti (Ideja X), efikasnosti (Effie) i digitalne relevantnosti (MIXX) te od male gradske knjižnice učinila oglašivača godine.

Ovo je ukupno 16. Red Dot nagrada za Studio Sonda.


Oceni tekst

0,00 od 5
Loading...

Komentari