Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno!

Oglašavanje

spot_img

Oglašavanje

spot_img

POSAO & PRAKSA

Studio Filburg osmislio vizuelni identitet nove content agencije

REGION – Zagrebački studio Filburg zaslužan je za vizuelni identitet i slogan nove regionalne content agencije 2020. Pokrenuta od strane profesionalaca iz medijske industrije, nova agencija kroz svoje delovanje označava kraj jedne ere i početak nove, a svoj put započinje sloganom “Era novih priča”.

Bilo da ime 2020 čitate dve hiljade dvadeseta ili dvadesetdvadeset, kako kažu same osnivačice — Jasna Bibić, Romana Vukadin i Silvija Surać — njihova misija kao agencije za sadržaj je ispričati neispričane priče. Promatrajući 20/20 kao znak, Filburg pojašnjava da je kosa crta (slash) kao oznaka snažno povezana s internet sadržajima, te implicira nastavak priče odnosno njeno ishodište. Tako se desno od slasha stvara prostor za komunikaciju i iznenađenja koja slede, kao i prostor za nove, sveže i inspirativne priče.

Logotip je osnovni element ovog identiteta, a sekundarna ilustracija se može koristiti kao popratni element ili u pozadini formata. Popratni grafički element dvostrukog je značenja, u svojoj vertikalnoj varijanti simbolizuje vatru kao katalizator promene, a u horizontalnoj ispisanu novu priču. S obzirom da se agencija 2020 bavi digitalnim sadržajem, znak svojim grafičkim tretmanom asocira na apstraktne blokove teksta. Kako je i 2020. godina bila izrazito polarizujuća, tako je i grafička paleta crno-bela, ozbiljna, elegantna, snažna i upečatljiva, te otvara prostor za promišljanje.

Tim koji stoji iza content agencije 2020 stavlja svoje dugogodišnje znanje stečeno u najvećoj hrvatskoj medijskoj kući, na raspolaganje klijentima iz Hrvatske, Srbije, BiH i Slovenije. U ovim izazovnim vremenima pokrenuli su poslovanje koje nastaje upravo u godini promena, onih nabolje, poručuju osnivačice 2020, s ciljem da proizvodima i uslugama daju glas, oči, miris i ukus.

Zagrebački studio za branding, dizajn i komunikacije Filburg, kroz gotovo dvadeset godina rada za nacionalne i međunarodne klijente, od startupa, malih preduzeća i festivala do agencija i tela lokalne uprave, nagradili su Art Directors Club New York, UK Sign Design Society, Awwwards, kineski Hiiibrand, Zagrebački salon i drugi. Filburgove radove objavile su vodeće stručne publikacije, a ove godine su ponovno uvršteni u Izložbu hrvatskog dizajna te su ušli u konkurenciju za najprestižniju strukovnu nagradu Hrvatskog dizajnerskog društva.

OGLAŠAVANJE

spot_img

PROJEKAT

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

5,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!