Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

Studio B proslavio 42. rođendan

U podnožju palate Beograd, njegove druge kuće, uz Vrelo života, njegovu fontanu, od juče i zvanično stoji podsetnik na Đoku Vješticu. Ovde će ga upoznati nove, a sećati ga se nekadašnje generacije beograđana odraslih uz Studio B, saopštila je ova televizija, povodom obeleževanja 42. rođendana.
– On je išao napred sa istinom. Kol’ko god da košta ne bojte se, idite napred. Istina nema alternativu, istina je jedna. Samo sa istinom i dobročinstvom u srcu i vi ćete pobediti, izjavila je Nada Vještica, supruga Đoke Vještice.
– Kad sam diplomorao, imao je običaj da me stalno proziva i šali se – profesore Timofejev, a ja sam njemu, ne u šali odgovarao – vi ste jedini profesor. E, pa profesore, ovo je najmanje što smo mogli da uradimo i hvala svima što ste došli danas, kazao je Aleksandar Timofejev, direktor i glavni i odgovorni urednik RTV Studio B.
Na 42. rođendan upoznali smo neke od najvernijih slušalaca našeg radija. I ponosno predstavili beograđanima one koji su život u našem gradu učinili boljim mestom – dobitnici ovogodišnje nagrade „Najbeograđanin“ tim Strawberry energy, za prvi javni solarni punjač za mobilne telefone.
– Nema lepšeg priznanja nego onog od zajednice iz koje potičete, a sama nagrada je neverovatno šarmantna i lepa, slobodno mogu da kažem najšarmantnija koju smo dobili i ovaj dan i sve što smo radili ostaće u najlepšem sećanju, istakao je Miloš Milisavljević, jedan od dobitnika nagrade.
Pre 42 godine zasvetleo je prvi put mali gradski svetionik. A ko je tog 1. aprila 1970-te, slušao radio, čuo je Acu Kostića i intervju sa gradonačelnikom Beograda Brankom Pešićem. Tako je nastajao današnji simbol Beograda.
– To što je Studio B tih prvih dana uradio i uhvatio, to, eto, i danas živi i želim da još dugo godina radite i živite i da se sećate Đoke, Duška Radovića, Dragana Jelića i ako neko hoće, nek se seti i Ace Kostića, naglasio je Aleksandar Kostić, nekadašnji novinar Studija B.
– Studio B je bio s jedne strane moj posao, s druge strane velika ljubav. Dan danas dogodi se da imam neku vrstu košmarnog sna, sanjam da je džingl krenuo, vesti počinju, špica, a ja vesti nemam, dodao je Dragan Kojadinović, nekadašnji direktor Studija B.
Obeležavanje 1. aprila, dana Studija B počelo je polaganjem venaca na spomenik Dušku Radoviću, čuvenom novinaru i aforističaru koji je kao niko opisivao najbolji pogled na Beograd.

Izvor: Studio B

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!