Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

Štrajk novinara u Grčkoj – nema vesti na radiju i TV

SVET – Grčka je utonula u informativni mrak, jer su novinari, u znak protesta zbog novih mera štednje, stupili u 24-časovnih štrajk. Kako javlja Asošiejted pres (AP), na televizijskim i radio stanicama danas nema vesti, a sutra neće izaći nijedan dnevni list. Sve se to dešava uoči generalnog štrajka u sredu, koji je takođe motivisan planiranim merama štednje vlade u Atini.
Zbog generalnog štrajka, koji su pokrenula dva najveća sindikata u zemlji, neće raditi škole, dobijanje medicinskih usluga biće otežano, a vozovi i feriboti neće saobraćati. Grčki novinari su i u maju ove godine organizovali sličan štrajk, zbog velikog smanjenja plata, usled postojećih mera štednje. Sve do skora, u Grčkoj, zemlji Evropske unije sa 11 miliona stanovnika, postojalo je 11 televizijskih kanala, 71 radio stanica, više od 22 dnevna lista i bezbroj nedeljnika i mesečnika.
Otkako je 2010. godine krenula kriza, 30 odsto novinara je ostalo bez posla a mnogi dnevni listovi poput Apogevmatinija, Elefterotipije i Kosmos tu Ependiti prestali su da izlaze zbog drastično smanjenih tiraža. Vlada u Atini najnovijim paketom mera planira da uštedi oko 11,5 milijardi evra.
Grčka je teško opterećena dugovima, i mora da usvoji te mere, ako želi da dobije novu pomoć međunarodne kreditorske trojke. Ta pomoć joj je neophodna da izbegne bankrot.
U paketu mera štednje su, pored ostalog, smanjenja plata i penzija i kasniji odlazak u penziju – granica za to bi se podigla sa 65 na 67 godina.

Izvor: Beta

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!