Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno!

Oglašavanje

spot_img

Preporučujemo

Stil Kler Andervud na klik od nas!

Plasiranje proizvoda u modnoj industriji oduvek je bila jedna od najintrigantnijih, ali i najefikasnijih tehnika oglašavanja. Bez obzira na to koliko je očigledno ili “slučajno” prisutan u nekom filmu, seriji ili spotu, plasirani proizvod često brže pronađe put do potrošača nego kroz TV spot u reklamnom bloku. Ključ je u pravom kontekstu i relevatnosti za priču, jer cilj nije da proizvod “otima” pažnju gledaocu, već da se gotovo neprimetno integriše u koncept i doprinese uverljivosti likova sa kojima se gledalac poistovećuje.

Keri Bredšo je proslavila Manolo Blanik i Džimi Ču, a modni stil prve dame “House of Cards”, Kler Andervud, u svakom trenutku u potpunosti odgovara njenoj ličnosti i stavu. Nema gledaoca “Gossip Girl” koji je ostao ravnodušan prema izborima Bler Voldorf i Serene van der Vudsen. TV serije nam plasiraju, i posledično – prodaju modu. I više od toga. Prodaju nam osećaj, emociju. Inspiraciju.
Sam put od inspiracije do kupovine ipak nije jednostavan. Više faktora utiče na to da li će se ona realizovati, pa je do sada glavni benefit plasiranja proizvoda bio brand awareness.

Međutim, tehnološke inovacije i razvoj elektronske kupovine danas plasiranju proizvoda pružaju i vrednost više. eCommerce poništava višestruke barijere u procesu kupovine jer danas u svakom trenutku, sa svake lokacije može da se pronađe, uporedi po ceni i drugim karakteristikama ali i na bezbedan način plati željeni artikal.

Izazov za eCommerce je da potrošaču osim nužnih, opisnih i logističkih informacija, na prijemčiv način bude prikazan i sam proizvod. Na taj izazov najbolji odgovor daje video sadržaj koji interaktivno povezuje potrošača sa web prodavnicama. Razvoj specijalnih softvera za identifikaciju brendova i proizvoda u toku trajanja TV programa, poput novog LookLive servisa, omogućava nam pretragu popularnih TV serija, brendova i likova. Klikom na odabrani proizvod, potrošač se preusmerava na web stranicu na kojoj može da ga kupi. Sajt ujedno nudi predloge za jeftinije alternative, dodatno proširujući potencijalni obim transakcija.

Uz ovakav pristup product placement dobija novu dimenziju i značaj za brendove, jer u fokus stavlja stvarnu, merljivu prodaju dok se obraća globalnom gledalištu.
Tako se kreira win-win situacija za sve aktere – od potrošača, brendova i retailera, preko producenata TV programa do same televizije kao medija. Tehnološki i logistički izazovi ovakvih platformi tek predstoje. Sve tehnološke inovacije plaše “tradicionalne” medije i oglašivače, ali ono što je činjenica je da one često kanališu komunikativne napore u prodajnom smeru, dajući tako svima bolje šanse za uspeh.

Za Marketing mrežu tekst napisala:
Milena Maksić, Digital Manager, OvationBBDO

Ilustracija: Nemanja Obradović, dizajner

Forum

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!