Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno!

Oglašavanje

spot_img

POSAO & PRAKSA

Šta za brendove znači Facebook explore feed?

Samo što smo čuli vest da interaktivni 3D postovi možda dolaze na Facebook feed, eto ga Facebook sa novim vestima. Novost je da taj isti feed više nije jedinstven kao do sada, već ima svog blizanca.

Kratak probni period ovog alternativnog feeda na mobilnim telefonima, prerastao je juče globalno i u desktop verziju. Novi brend feed Facebooka zove se Explore i ima raketu kao znak raspoznavanja.

KAKO FUNKCIONIŠE?
Dosadašnji jedinstveni feed je bio algoritamska mešavina postova prijatelja, oglasa i postova stranica ili brendova koje ste lajkovali. Ideja novog Explore feeda je da pored premeštanja svog brend sadržaja u novi tab, otkrije i više novog aktuelnog sadržaja koji do sada niste pratili. To naravno nije sadržaj koji je tek tako nabacan, već je sličan interesovanjima i stranicama koje ste do sada lajkovali, u čemu leži i dodatna vrednost novog feeda.

Ovo je praktično prostor više za Facebook da kasnije plasira svoje oglase, ali koliko smo skrolovali, ovaj feed za sada oglasa nema. Što ne znači da ih neće biti.

ŠTA KAŽE FACEBOOK?
Kao razlog za uvođenje ovog feeda, Facebook kaže: “Čuli smo od ljudi da žele lakši način da istražuju njima bitan sadržaj sa stranica sa kojima još nisu povezani.“ Prema svetskim medijima, predstavnici Facebooka odbili su da podele više informacija o tome kako Explore feed radi.

Iako malo skeptični prema ideji Facebooka i uplašeni činjenicom da su brendovi uklonjeni sa redovnog feeda, za sada možemo da se oslonimo samo na predviđanja relevantnih social media izvora.

ŠTA TO ZNAČI ZA BRENDOVE?
Social Media Today tvrdi da je iz perspektive marketinga, dodavanje alternativnog puta do nove publike bonus. “Poenta leži u kreiranju rezonantnog, relevantnog sadržaja za vašu ciljnu grupu, a unapređeni, alternativni news feed može da pomogne u povećanju vidiljivosti, dajući vam još jednu šansu da dosegnete širu publiku.“ “Ako Facebook jako pogura ovo, to bi moglo da obezbedi dodatni boost dosadašnjem Facebook page reachu“, zaključuje Social Media Today.

Ipak ćemo sačekati da vidimo kako će i u kojoj meri ova izmena uticati na organic performanse i reach sadržaja. Nezavisno od toga, jasno je da brendovi moraju da se prilagode tako što će sadržaj koji plasiraju svojim ciljnim grupama morati da bude još relevantniji nego do sada. Ovo promena otvara i nova vrata native oglašavanju, kao i influenserima koje vidimo kao ključni aspekt svake ozbiljnije digitalne strategije.

Explore feed je stigao i sa sobom donosi i veliku promenu u načinu na koji konzumiramo, ali sa druge strane i plasiramo sadržaj. Naredni period će svakako služiti kao period adaptacije, kako za brendove, tako i za same korisnike. Preostaje nam da pomno pratimo, proučavamo, ali i da razvijamo nove trendove koji će proizaći iz ovoga.

Izvor: Pioniri Communications

Forum

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

5,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!