Šta je oglašivačima glavni fokus u 2020. godini i u šta će ulagati?

SVET – iProspect, globalna digitalna agencija unutar grupacije Dentsu Aegis Network, sprovela je istraživanje Future Focus, koje je uključivalo i klijente iz Hrvatske, i dobila zanimljive podatke.

Istraživanje agencije iProspect sprovedeno je na više od 300 globalnih marketing stručnjaka i marketing menadžera, a na temelju dobijenih rezultata donosimo glavne prioritete i zaključke za uspeh u nadolazećoj godini.

Šta je oglašivačima glavni fokus u 2020. godini i u šta će ulagati?

Već dve godine za redom klijenti na globalnom nivou dele isto razmišljanje. Podaci su postali valuta digitalne ekonomije. I dalje se u prvi plan stavlja izgradnja poverenja potrošača u brand. Međutim, svakako nije za ignorisati informaciju kako je klijentima najveći izazov za 2020. godinu pratiti razvoj tehnologije i biti u korak s vremenom i tehnologijom današnjice, kao i restrukturiranje timova i strukture poduzeća.

Na pitanje kojim će marketinškim kanalima oglašivači dati prioritet u 2020. godini većina navodi content marketing, a smatraju da će Google najviše uticati na njihovu ciljanu publiku.

Kao što je vidljivo, brendovi će imati mnogo mogućnosti za izgradnju, pojačanje i zaštitu svoje verodostojnosti jer poverenje je ključno. Očekivanja samih potrošača su u porastu, a na brendovima je sada da uticajem na strukturu unutar preduzeća, digitalnu transformaciju i praćenje tehnologije krenu u osvajanje novih, ali i očuvanje postojećih korisnika.

Transparentnost, doslednost i proaktivnost brendova biće presudni za slanje poruka prema potrošačima i oblikovanje percepcije javnosti o njihovoj verodostojnosti. Tehnologija će biti sastavni deo ovog procesa, a pametni trgovci biće oni koji pravilno počnu upravljati i dobro procenjivati gde bi je i kako trebali koristiti.

iProspect Future Focus istraživanje dostupno je ovde.

Izvor: HURA


Oceni tekst

0,00 od 5
Loading...

Komentari