Šta je ispod površine?

REGION – Čak 1 od 10 osoba u Hrvatskoj pati od depresije, pokazuju istraživanja, međutim retki je prepoznaju. Kako bi osvestili javnost o problemu depresije i podstaknuli obolele na lečenje Hrvatsko psihijatrijsko društvo i agencija Bruketa&Žinić&Grey napravili su kampanju „Ispod površine“.

Ideja se temelji na činjenici da osobe koje pate od depresije to često uspešno skrivaju od okoline, trudeći se živeti kao da bolesti nema, što može dovesti do sve težih posledica po zdravlje.

Depresivne osobe samo su naizgled sabrane, dok ispod površine skrivaju bujicu teških emocija. Kampanja promoviše stranicu ispodpovrsine.hr putem kojih je moguće potražiti pomoć za sebe i svoje bližnje. Rano otkrivanje i terapija skraćuju oporavak sa 2 godine na samo 2 meseca.

Prvi put u potpuno sopstvenoj produkciji, agencija Bruketa&Žinić&Grey organizovala je celonoćno snimanje u najdubljem zagrebačkom bazenu u Utrinama, koji je za potrebe snimanja bio obložen u crno, a sve su nadzirali profesionalni ronioci i dežurna lekarska ekipa.

Nosilac projekta je Hrvatsko psihijatrijsko društvo uz pomoć brojnih drugih institucija i organizacija.
Više informacija na sajtu agencije.

 


Oceni tekst

0,00 od 5
Loading...

Komentari