today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Srpski mediji sa KiM nezadovoljni raspodelom novca

Kosovska medijska asocijacija (KOSMA) i nekoliko medija sa sedištem u južnoj srpskoj pokrajini uputili su danas zahtev Ministarstvu kulture Srbije za poništenje konkursa za sufinansiranje projekata elektronskih medija na Kosovu i Metohiji. Predstavnici KOSMA i nekoliko medija kažu da su potpisali i uputili žalbu na rezultate konkursa uz ocenu da, između ostalog, mnogi koji su “prošli” na konkursu nisu proizvođači programa.
Predsednik KOSMA Darko Dimitrijević je rekao da je ta asocijacija i drugih sedam medija potpisalo tu žalbu i naveo da osim što smatraju da su novac dobili oni koji ne proizvode program i oni koji emituju “pozdrave, želje i čestitke” i zabavni program umesto oni koji se bave informativnim programom i informišu Srbe sa Kosova i Metohije o dešavanjima, imaju novinare na “terenu”… Dimitrijević je rekao da je to “udarac” za proizvođače kao i onima koji služe građanima, dok je direktor Radio Klokota Nikola Stolić naveo da su na konkursu prošli i neki koji uopšte nisu poznati kao proizvođači i koji se ne mogu naći ni na “Guglu”.
Direktor TV puls Šilovo Nenad Milenković je zapitao koje su to produkcije i gde će uopšte emitovati programe ako ih i naprave i dodao da je primetan upliv lokalnih političkih moćnika u proces dobijanja sredstva iz konkursa. Oni su postavili i pitanje zašto mediji sa KiM koji se finansiraju iz budžeta Republike Srbije redovno dobijaju i dodatni novac na konkursima i koje medijske kuće i zašto dobijaju dobijaju finansijsku podršku i za dva projekta, a druge ni za jedan.
Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva dodelilo je početkom maja, nakon konkursa, sredstva u visini od šest miliona dinara za sufinansiranje projekta-programa elektronskih medija sa sedištem na Kosovu i Metohiji. Državna sekretarka u Ministarstvu kulture Dragana Milićević je Tanjugu rekla da je odluku o dodeli sredstava donela nezavisna Komisija na čiji rad Ministarstvo nije, niti ima uticaj. On je navela da postoje zapisnici o radu Komisije i procena i ocena svakog projekta, njihovo vrednovanje i obrazloženje.
Ona je precizirala da su članovi Komisije novinar iz Vranja, Novog Sada, kao i predstavnik Ministarstva za KIM, koji su, kako je ocenila, stručni da procene vrednost i kvalitet projekata.

Izvor: Tanjug

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!