Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

Srpski mediji sa KiM nezadovoljni raspodelom novca

Kosovska medijska asocijacija (KOSMA) i nekoliko medija sa sedištem u južnoj srpskoj pokrajini uputili su danas zahtev Ministarstvu kulture Srbije za poništenje konkursa za sufinansiranje projekata elektronskih medija na Kosovu i Metohiji. Predstavnici KOSMA i nekoliko medija kažu da su potpisali i uputili žalbu na rezultate konkursa uz ocenu da, između ostalog, mnogi koji su “prošli” na konkursu nisu proizvođači programa.
Predsednik KOSMA Darko Dimitrijević je rekao da je ta asocijacija i drugih sedam medija potpisalo tu žalbu i naveo da osim što smatraju da su novac dobili oni koji ne proizvode program i oni koji emituju “pozdrave, želje i čestitke” i zabavni program umesto oni koji se bave informativnim programom i informišu Srbe sa Kosova i Metohije o dešavanjima, imaju novinare na “terenu”… Dimitrijević je rekao da je to “udarac” za proizvođače kao i onima koji služe građanima, dok je direktor Radio Klokota Nikola Stolić naveo da su na konkursu prošli i neki koji uopšte nisu poznati kao proizvođači i koji se ne mogu naći ni na “Guglu”.
Direktor TV puls Šilovo Nenad Milenković je zapitao koje su to produkcije i gde će uopšte emitovati programe ako ih i naprave i dodao da je primetan upliv lokalnih političkih moćnika u proces dobijanja sredstva iz konkursa. Oni su postavili i pitanje zašto mediji sa KiM koji se finansiraju iz budžeta Republike Srbije redovno dobijaju i dodatni novac na konkursima i koje medijske kuće i zašto dobijaju dobijaju finansijsku podršku i za dva projekta, a druge ni za jedan.
Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva dodelilo je početkom maja, nakon konkursa, sredstva u visini od šest miliona dinara za sufinansiranje projekta-programa elektronskih medija sa sedištem na Kosovu i Metohiji. Državna sekretarka u Ministarstvu kulture Dragana Milićević je Tanjugu rekla da je odluku o dodeli sredstava donela nezavisna Komisija na čiji rad Ministarstvo nije, niti ima uticaj. On je navela da postoje zapisnici o radu Komisije i procena i ocena svakog projekta, njihovo vrednovanje i obrazloženje.
Ona je precizirala da su članovi Komisije novinar iz Vranja, Novog Sada, kao i predstavnik Ministarstva za KIM, koji su, kako je ocenila, stručni da procene vrednost i kvalitet projekata.

Izvor: Tanjug

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!