Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti!

Oglašavanje

spot_img

BIZNIS HUB

spot_img

ISPRATI

Srbija: Više na internetu nego pred TV-om

Wave je svetsko istraživanje o upotrebi društvenih medija, u koje je po drugi put uključena i Srbija. Na uzorku od 500 internet korisnika, starosti između 16 i 54 godine, sprovedeno je istraživanje u oktobru prošle godine, a za temu ima digitalne i društvene medije, odnosno njihov sve veći značaj za pojedince i kompanije. Istraživanje je pokazalo da se rast upotrebe društvenih mreža usporio na globalnom nivou, a tako je i u Srbiji.
Aktivnost na internetu koja je u Srbiji zastupljena više od svetskog proseka je gledanje video klipova, i to sa čak 91 posto, otvaranje profila na društvenim mrežama zastupljeno je sa 46, a upravljanje profilima sa 71 posto. Internet korisnici u Srbiji više vremena provode na internetu nego gledajući televiziju, a televizija i mobilni su podjednako zastupljeni. Jedna od aktivnosti koja opada i na globalnom i domaćem nivou je blogovanje, sa 76,7 na 49,7 posto ove godine, dok je mikroblogovanje, koje u svetu raste, u Srbiji manje zastupljeno nego prošle godine.
Što se domaćih internet korisnika tiče zabeležena je i drastična dominacija društvenih mreža nad drugim formatima, kao što su blog, forum ili zvanični sajtovi brendova, pokazalo je istraživanje.
Korisnicima je bitnija promocija nego zaštita, pa se lični podaci i dalje dele, a zabrinutost za privatnost iskazalo je 60 posto (globalni prosek je 65). Internet korisnik u Srbiji u proseku internetu pristupa sa 4 uređaja, a najzastupljeniji su PC i mobilni, tok smartfon i tablet manje.
Wave već šest godina sprovodi globalna medijska agencija Universal McCann, a WAVE 6 u Srbiji sprovode agencije Universal Media i Fastbridge.

Izvor: B92

PROJEKAT

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!