test
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Srbija se nalazi među 50 najposećenijih zemalja na Google Street View usluzi

Kompanija Google je 2007. godine objavila prve Street View fotografije San Franciska, Njujorka, Las Vegasa, Majamija i Denvera. Od tada je prošlo 15 godina, a Street View automobili opremljeni kamerama zabeležili su i podelili više od 220 milijardi Street View fotografija i prešli preko 16 miliona kilometara, što je jednako obilasku oko zemaljske kugle više od 400 puta. Međutim, ulice nisu bile granica – zabeležene su i fotografije unutar kulturnih znamenitosti, visoko u svemiru ili duboko u okeanu. Na 15. rođendan Street View usluge objavljeni su podaci o najposećenijim i najatraktivnijim lokacijama širom sveta koje su korisnici tražili u prethodnih godinu dana, a među njima se nalaze i srpske znamenitosti i popularne turističke lokacije.

Na samom vrhu globalne liste država sa najviše posećenih lokacija na Street View usluzi u toku protekle godine našli su se Indonezija, SAD i Japan, dok četvrto i peto mesto zauzimaju Meksiko i Brazil. Srpski gradovi, muzeji i znamenitosti takođe su probudili značajno interesovanje korisnika, pa je tako Srbija, tokom protekle godine, zauzela 50. mesto na listi 100 najposećenijih zemalja na Street View-u.

Uz Street View je moguće posetiti mesta kao što su pešačke zone, planinski vrhovi ili dubine okeana i sve to je dostupno iz udobnosti vašeg doma. Ipak, tri lokacije su privukle najviše interesovanja korisnika tokom prošle godine: svih 154 sprata Burdž Kalife u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, koja je proglašena najvišom zgradom na svetu; kultna Ajfelova kula u Francuskoj sa čijeg vrha se pruža fenomenalan pogled na Pariz; kao i naša specijalna kolekcija slika Tadž Mahala u Indiji.

Kada je reč o Srbiji pet najposećenijih lokacija na usluzi Street View, koja je u Srbiji prisutna od 2013. godine, tokom prethodne godine bile su:

  1. ŠarenGrad, u blizini Kruševca
  2. Beogradska tvrđava
  3. Braničevski Manastir Tumane
  4. Hram Svetog Save
  5. Beogradski zoološki vrt

Muzeji i istorijski lokaliteti su takođe mesta koja oduvek privlače veliku pažnju, kako turista tako i domaćih posetilaca, i predstavljaju lokacije na kojima najbolje možete upoznati specifičnost, istoriju i kulturu jednog naroda. Muzeji i lokaliteti od istorijskog značaja koji su tokom prošle godine bili najviše istraživani na usluzi Street View u Srbiji bili su:

  1. Muzej Nikole Tesle
  2. Kuća cveća
  3. Muzej iluzija Beograd
  4. Arheološki lokalitet Lepenski vir
  5. Beli dvor

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!