Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Sportski program RTS-a najgledaniji u 2012. godini

Za 116 dana u 2012. godini i 2.073 sata sporta, što domaćeg, što međunarodnog, od 20 najgledanijih sportskih događaja u godini, 18 je emitovano na RTS-u. Sportska godina na RTS-u počela je tako što su 29. januara oboreni svi rekordi gledanosti. Tri finala u jednom danu, nezabeleženo u istoriji srpskog sporta i najveća gledanost od kada se ona u srpskim medijima utvrđuje elektronskim merenjem.
Najpre teniski meč Đokovića i Nadala u Melburnu koji je trajao gotovo šest sati gledalo je 3.581.000 ljudi što je 59,1 odsto onih koji su u tom trenutku bili kraj malih ekrana. Odmah potom duel vaterpolista Srbije i Crne Gore na prvenstvu u Ajndhovenu posmatralo je 55,2 odsto, ili 2.749.000 gledalaca.
I na kraju meč srpskih rukometaša protiv Danaca u finalu Evropskog prventva pratilo je 3.127.000 gledalaca, a dodelu medalja 2.198.000 gledalaca. Istraživanja agencije Nilsen pokazuju da je od 20 najgledanijih sportskih događaja u prethodnoj godini 18 emitovano na RTS-u. “Do sada je RTS više nego uspešno dostigao visok profesionalni tehnički nivo, koji je našu kuću, ali i celu zemlju, i sport u celini na najbolji način predstavio u stotinama zemalja koje su preuzimale signal sa ovih takmičenja”, rekao je urednik Sportske redakcije RTS-a Zoran Marković.
Sportsku 2012. godinu obeležila su dva velika događaja, Evropsko prvenstvo u fudbalu, i Olimpijske igre. I tada smo bili rekorderi po gledanosti.
Finale Evropskog prvenstva između Italije i Španije pratilo je 2.167.000 ljubitelja fudbala, dok je svečano otvaranje Olimpijskih igara u Londonu pratilo 2.200.000 građana Srbije.
“Gledaoci pre svega žele najatraktivnije sportske događaje u zemlji i inostranstvu dok RTS kao javni servis ima kao obavezu da, pored proizvodnje takvog programa sačinjenog od najvećih svetskih sportskih takmičenja, pomogne i podrži razvoj domaćeg sporta, kroz praćenje naših ligaških takmičenja i nastupa pojedinaca i ekipa na domaćoj i međunarodnoj sceni, kao i sportskih takmičenja najmlađih kategorija”, dodao je Marković. I u 2013. godini RTS-ov sportski program očekuju veliki izazovi. Svetska prvenstva za rukometaše i rukometašice, evropski šampionati u košarci i odbojci, svetska prvenstva u atletici, plivanju, vaterpolu, Dejvis kup, Fed kup, kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u fudbalu 2014. godine u Brazilu, Liga Evrope, Liga šampiona

Izvor: RTS

 

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!