Spellcaster osvojio The Drum Awards!

REGION – Nakon što je osvojila zlato na MUSE festivalu u Americi, kampanja “Got Fired?” agencije Spellcaster vraća se iz Velike Britanije sa još jednom svetskom nagradom.

The Drum Awards festival dodelio je glavnu nagradu kampanji u kategoriji Advertising, a virtuelna hibridna ceremonija održala se u Londonu, uz online publiku iz celog sveta. Ovo je jedina nagrada za jednu hrvatsku agenciju na ovogodišnjem Drum Awards festivalu.

Kampanja Ostali ste bez posla? tj. Got Fired? prikazuje otpuštenog Trumpa koji sa kutijom svojih ličnih stvari naizgled odlazi sa svog radnog mesta, tj. napušta Ovalnu sobu. U kutiji se, između ostalog, mogu primetiti knjige o Napoleonu i Machiavelliu, kao i figurica nuklearne rakete na kojoj jaše mali Kim Jong Un. Kampanja je objavljena na dan kad su američki mediji Bidena proglasili 46. predsednikom te je zbog svog preciznog tempiranja postala viralna svetska vest.

“Ovo je samo još jedna potvrda da nešto radimo dobro. Jako smo počašćeni ovom nagradom, što zbog sastava The Drum Awards žirija, što zbog jake konkurencije u našoj kategoriji, koja izaziva strahopoštovanje.” – izjavio je Tonči Klarić, kreativni director agencije Spellcaster.

Podsjetimo, kampanja “Got Fired?” postala je viralni hit na društvenim mrežama, a razni američki i svetski mediji preneli su vest i fotografiju plakata iz Zagreba, među njima i prestižni Washington Post, ABC News, NBC, FOX News, Seattle Times, The Telegraph, NZ Herald, SF Chronicle, US News, Brilliant Ads, Ads of the World i MSN.


Oceni tekst

0,00 od 5
Loading...

Komentari