Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti!

Oglašavanje

spot_img

BIZNIS HUB

spot_img

ISPRATI

ŠOKANTNO: Klijent nije uvek u pravu! (FOTO/VIDEO)

Bonton nalaže da morate na Instagramu da zapratite i nalog @klijentjeuvekupravu ako ste iz kreativne industrije ili sa njom imate bar malo dodira. Ova fantastična zbirka agencijskih mudrosti sakupljenih kroz bogato iskustvo u odnosima sa klijentima, dok dajemo krv, sreću, suze i znoj za šaku dolara, razgaliće i najtvrđa srca među vama i vašim najmilijima.

Šalu na stranu, svi mi koji smo bili zaduženi za neku kreativnu kampanju, vodili komunikaciju ili ceo proces razmene između kreativnog tima sa jedne strane i klijenta sa druge, neretko smo se prvi našli na udaru – takoreći, između čekića i nakovnja. Nema polja u kome može da nastane više nerazumevanja, neslaganja i posledične frustracije kao u oblasti vizuelnog oblikovanja ideje i vrednosti kroz dizajn.

Ako ste, kao i ja, dobijali zahteve da “uzmete vektorski logo sa naše vizit-kartice” ili da “ilustrujete osobu u oblike Crne Gore” – znate o čemu govorim. Nerazumevanje ipak najčešće potiče iz potrebe klijenata da, iako angažuju profesionalnog dobavljača usluga dizajna, nastavljaju da se, direktno i lično, laički bave dizajnom. Tako agencija i dizajneri postaju samo ruka kojom klijent povlači linije, kreira gradijente i meša boje, kako bi se ispunile sve želje i očekivanja. Često nepotrebno.

Ulazak u domen dizajna, ili bilo koje druge specifične profesionalne oblasti, od strane klijenata bez potrebnih znanja, veština i prethodnog adekvatnog iskustva je nešto što nam se svima pre ili kasnije desi. Samo je na nama da postavimo granice i ostanemo istrajni u odbrani iskustva, znanja i zaduženja. Međutim, čini se da je glavni izazov malo veći.

Odgovori u ovom nerazumevanju između dve strane – agencije i klijenta – razdvojenih jazom koji predstavlja problem, zadatak koji treba da se obavi, kriju se u vežbanju veština koje jednostavno nazivamo novom pismenošću. Ove veštine moramo jednako unapređivati i mi sa našim timovima koji rade na kreativnom razrešenju problema i zadataka, ali i naši klijenti, kojima moramo u tome pomoći. Jer šta je drugo davanje brifa, postavljanje ciljeva, određivanje ciljnih grupa i metrika, određivanje kanala komunikacije, tona i jezika nego informaciona pismenost, sposobnost da se pronađu, procene, organizuju, upotrebe i komuniciraju informacije u različitim formatima, naročito u procesima donošenje odluka, rešavanja problema i sticanja znanja? Zar je kreiranje vizualnog identiteta i dizajna u cilju komuniciranja određenih poruka drugačije od vizualne pismenosti, gde dolazi do izražaja sposobnost da efektivno tražimo i nalazimo, tumačimo, procenjujemo, koristimo i kreiramo slike i vizuelne formate?

Upravo ta aktuelna (poslovna) realnost, stvarnija nego ikada ranije, nalaže svima nama da uvek budemo spremni za učenje, razumevanje i analizu informacija i donošenje utemeljenih, informisanih odluka. Veštine medijske, informacione, digitalne, vizuelne, informatičke, statističke… – kraće nove pismenosti – potrebne su nam svima, svuda i uvek. Zato nas i rad na njihovom unapređenju, čak i na relaciji agencija-klijent, može zbližiti i pomoći da ubuduće lakše, brže i bolje dođemo do pravih rešenja.

Za Marketing mrežu tekst napisao:
Goran Zarić, Menadžer programa Nova pismenost, Propulsion

PROJEKAT

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!