today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Snažan rast i prestrojavanje u TOP 5 agencija za organizaciju događaja

U nastavku objavljujemo rezultate poslovanja agencija za organizaciju sajmova i drugih događaja za 2022. godinu, a u okviru studije Agency Report, koju Marketing mreža sprovodi poslednjih sedam godina.

Godina 2021. definitivno je bila godina “povratka” i oporavka, a 2022. godina snažnog rasta agencija za organizaciju sajmova i drugih događaja. Opstali su samo oni koji su uspeli da se prilagode novim trendovima, što potvrđuju i rezultati poslovanja iz prethodne godine, ali i prestrojavanja na rang listi.

Agencija POLIPLAN 1 TO 1, drugu godinu za redom, nalazi se na samom vrhu liste po poslovnom prihodu. Ova agencija zabeležila je u 2022. rast poslovnog prihoda od 18,01% i rast neto dobiti za 25,03%. Broj zaposlenih nije se menjao u odnosu na 2021.

Na visokom drugom mestu po poslovnom prihodu, drugu godinu za redom, nalazi se agencija XYZ COMMUNICATIONS. Ova agencija zabeležila je rast poslovnog prihoda od 39,64%, kao i veliki rast neto dobiti za 76,78%. XYZ Communications nije menjao tim u prošloj godini.

Na trećem mestu po poslovnom prihodu i na prvom po neto dobiti, nalazi se BEOEXPO SYSTEM. Ova agencija zabeležila je veliki rast poslovnog prihoda od 95,02%, rast neto dobiti za 148,54%, i rast broja zaposlenih za 16,22%.

Četvrto mesto po poslovnom prihodu pripalo je, prvi put ove godine, agenciji M2COMMUNICATIONS. Ova agencija zabeležila je veliki rast poslovnog prihoda u 2022. za 488,41%, kao i neverovatan rast neto dobiti i rast broja zaposlenih za 22,22%.

MPG PLUS pao je na peto mesto u 2022. godini po poslovnom prihodu i na sedmo po neto dobiti. Ipak, ova agencija zabeležila je rast po oba finansijska parametra – 26,54% po poslovnom prihodu i 8,48% po neto dobiti. Broj zaposlenih povećan je za 15,52%.

U TOP 10 agencija za organizaciju sajmova i drugih događaja po poslovnim prihodima iz 2022. godine nalaze se i BTL AGENCIJA, BTL MANDIS MEDIA, UNITED MOMENT, EXPO SOLUTIONS i GO2 EVENT.

U Agenciji za privredne registre Republike Srbije registrovana su ukupno 24 pravna lica koja se primarno bave organizacijom sajamskih nastupa i drugih događaja.

Ukupan poslovni prihod agencija za organizaciju sajmova i drugih događaja u 2022. porastao je za 58,08%. Neto dobit na nivou ove grupacije agencija prošle godine beleži veliki rast od 50,36%. Broj zaposlenih u agencijama za organizaciju događaja porastao je za 9,06%.

Detaljnu tabelu sa rezultatima agencija možete naručiti po ceni od 550 evra + PDV putem mejla hello@marketingmreza.rs

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!