Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti!

Oglašavanje

spot_img

Oglašavanje

spot_img

ISPRATI

Sloboda izražavanja u digitalno doba

Ministri za medije i informisanje iz 47 država članica Saveta Evrope sastaće se u Beogradu 7. i 8. novembra na konferenciji koja će biti posvećena unapređenju zaštite slobode izražavanja u Evropi.
Konferenciju pod nazivom „Sloboda izražavanja i demokratija u digitalno doba: Mogućnosti, prava, obaveze“ organizuje Savet Evrope u saradnji s Ministarstvom kulture i informisanja Srbije. Učesnici konferencije razgovaraće o mogućnostima i izazovima za slobodu izražavanja i druga ljudska prava u vezi sa Internetom, saopštila je Služba SE za komunikacije.
Jedna od tema biće i stalni problem nasilja nad novinarima i sprečavanje njihovog zastrašivanja i uznemiravanja. Učesnici će razmotriti i prava i obaveze novinara, blogera, uzbunjivača i aktivista za ljudska prava, kao i akcije u cilju unapređenja pluralizma, raznolikosti i kvalitetne promene medijskog pejzaža.
Drugi dan konferencije biće posvećen načinima suzbijanja rastućeg fenomena govora mržnje na Internetu na nacionalnom i međunarodnom nivou.
Među govornicima će biti komesar SE za ljudska prava Nils Muižnieks, specijalni izvestilac za unapređenje i zaštitu prava na slobodu mišljenja u UN Frenk La Ri, predstavnica OEBS-a za slobodu medija Dunja Mijatović i generalna direktorka Evropske RTV unije Ingrid Deltanr La Ri. Na konferenciji će učestvovati i predstavnici civilnog društva, medija, privrednici i drugi.
Očekuje se da će ministri poslednjeg dana konferencije usvojiti političku deklaraciju i nekoliko rezolucija u kojima će biti predstavljen plan za budući rad SE na polju slobode izražavanja.

Izvor: Tanjug

OGLAŠAVANJE

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!