Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

SHARE konferencija za najmlađe

SHARE konferencija ove godine u saradnji sa Dečijim kulturnim centrom Majdan organizuje poseban program posvećen najmlađima – Mini SHARE. Tokom tri dana trajanja konferencije i više radionica namenjenih raličitim uzrastima budućih aktivista, blogera i hakera, deca će biti uvedena u svet novih medija, tehnologija i građanskog aktivizma uz interaktivan rad sa domaćim i stranim predavačima i pedagozima.
Oni koji su tek prohodali će unapređivati svoje perceptivne funkcije i motoriku stvarajući autentične instrumente od različitih materijala uključujući i sekundarne sirovine, a njihovi drugari do četiri godine starosti će od plastelina praviti ranije otkriveni binarni kod i time podsticati svoj intelektualni razvoj. Multimedijalna radionica za decu uzrasta od 6 do 11 godina će ih naučiti da karaktere koje budu sami oblikovali ’ožive’ pomoću fotoaparata i softvera za animaciju, a onda svom prvom kratkom filmu daju i kompletnu zvučnu sliku. Istovremeno, njihovi vršnjaci više zainteresovani za elektroniku će od četkica za zube i odbačene elektronike praviti svoje prve robote.
Vrlo ozbiljan program sličan onom koji će pratiti njihovi roditelji na SHARE konferenciji namenjen je tinejdžerima, a između ostalih vodiće ga i bivši portparol Wikileaks-a Daniel Domscheit-Berg zajedno sa svojom suprugom. Osnovci i srednjoškolci će razumeti šta je zapravo internet i kako funkcioniše, zašto je posebno bitan za generacije koje dolaze, kako ga iskoristiti za podizanje uzbune, iznošenje pravde i borbu protiv korupcije.Takođe, naučiće da zaštite svoju i tuđu privatnost pomoći najnovijih softvera, shvate zašto je to važno, kako su se ljudi štitili kroz istoriju, ali i kako to danas rade špijuni, vojska, novinari i aktivisti.
Mini SHARE će se održati od 26. do 28. aprila u beogradskom Domu Omladine tokom trajanja druge po redu SHARE konferencije. Radionice su besplatne, ali je broj učesnika ograničen pa se svi zainteresovani roditelji pozivaju da pošalju prijave do 24. aprila email-om na adresu mini@shareconference.net.

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!