today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Seks “utroje” ne može ni u reklami!

Savet Republičke radiodifuzne agencije (RRA) još nije doneo odluku o kažnjavanju Televizija B92 i Prve zbog emitovanja reklame Državne lutrije Srbije za sportsko klađenje koja aludira na grupni seks. Kazna za emitovanje reklame, u kojoj glumci Milan Kalinić i Andrija Milošević raspravljaju o klađenju na pobedu jednog ili drugog tima a dilemu rešava devojka koja im “nudi trojku”, može biti u visini trista hiljada do tri miliona dinara!
Prema Zakonu o oglašavanju, emiterima su uručene prekršajne prijave i prijave po privrednom prestupu, a očekuje se njihovo obrazloženje, objašnjava Goran Karadžić, zamenik predsednika Saveta RRA. – Savet je jasno izneo mišljenje da je sadržina reklamnog spota neprikladna, kao i da izaziva asocijacije koje se u tom konkretnom slučaju mogu smatrati nepristojnim. RRA ne može da spreči emitovanje, kao što nije moglo ni u slučaju rijaliti šoua “Farme”, “Dvora” ili “Parova”. Koristimo svaku priliku da apelujemo na emitere, koji moraju biti društveno odgovorni, da u sadržaju nemaju ništa što može naneti štetu narodu – rekao je Karadžić. Takođe, Karadžić je naglasio da odluku o kažnjavanju, nakon dobijenog obrazloženja televizija, moraju verifikovati svi članovi RRA.
Reklamni spot je označen sa “18+”, što znači da nije pogodan za maloletnike, ali i da je njegovo emitovanje dozvoljeno samo u terminu od ponoći do 6 ujutru, što televizije “B92″ i “Prva” nisu ispoštovale. U Državnoj lutriji Srbije kažu da nemaju nikakav komentar na spot, da je u pitanju spor sa emiterima, pa pitanja treba uputiti na adresu televizijskih stanica protiv kojih je spor pokrenut.
Savet RRA je započeo postupak o usvajanju novog Pravilnika o klasifikaciji programskih sadržaja koji mogu ugroziti fizički, moralni i mentalni razvoj dece i omladine. Tim povodom u Savetu očekuju sastanak sa urednicima filmskog i serijskog programa svih televizija sa nacionalnom frekvencijom.

Pogledajte sporni spot:

Izvor: Telegraf

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!