Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno!

Oglašavanje

spot_img

POSAO & PRAKSA

Saveti za maksimalnu produktivnost Tish Mousell

REGION – Posebno online izdanje HOWtoWOW marketinške akademije Hrvatske udruge društava za tržišno komuniciranje (HURA!-e) prošle je nedelje na radionici Time Management or How to Achieve More by Doing Less powered by Mastercard ugostilo međunarodnog stručnjaka za time management – Tish Mousell. Tokom dva vrlo produktivna sata Mousell je polaznike podučila brojnim zanimljivim i efikasnim metodama organizacije, a najvažniji zaključci radionice nalaze se u nastavku.

Preuzmite odgovornost
Istina je, na neke stvari ne možemo uticati, posebno ako u našim radnim procesima učestvuju druge kolege i saradnici. Zato je važno osvestiti segmente rada koji su u našem domenu te preuzeti odgovornost za njih – makar reč bila o najsitnijim zadacima kao što je na primer sprečavanje kašnjenja proveravanjem gužvi u prometu – na taj ćete način otkloniti mentalnu blokadu i moći započeti sa radom.

Prioriteti, prioriteti, prioriteti
Najjednostavnija je metoda zadatke složiti u tri kategorije: hitno, može čekati i može čekati duže. Odaberite boju za svaku kategoriju i obojite svoju to-do listu. Preporuka je popis prioriteta složiti krajem radnoga dana za sledeći dan – na taj način misli o poslu preselićete na papir i moći se adekvatno odmoriti, a na početku sledećeg radnog dana imaćete jasnu viziju.

Za kraj – koncentracija!
Mousell je prioritete uporedila sa posudom koju morate popuniti kamenjem, sitnim oblucima i vodom. Posudu ćete najbolje iskoristiti ako u nju prvo smestite kamenje, zatim oblutke, a potom će voda ispuniti preostali prostor. Ako se velikim i hitnim zadacima posvetite na početku dana, izbeći ćete odgađanje i nakupljanje stresa, a pritom ćete imati vremena i kolege zamoliti za pomoć i savete.

Najvažnije je, tvrdi Tish, koncentrisati se na jednu po jednu stvar za optimalnu kreativnost i jasnu viziju. I osvestiti da ne možete uvek sve učiniti sami – sasvim je u redu zamoliti za pomoć i podeliti zadatke sa kolegama za kvalitetnu realizaciju i maksimalnu produktivnost.

Izvor: HURA

Forum

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!