today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Samit: Mediji ne treba da se plaše novih tehnologija

Učesnici samita medija iz celog sveta izneli su juče stav da mediji ne treba da se plaše novih tehnologija i zahtevnih čitalaca, i istovremeno zatražili od vlasti da bolje zaštite prava novinara u celom svetu. Direktor servisa BBC za svet Piter Horoks je rekao se ne treba plašiti novih društvenih medija kao što je Internet jer Internet pruža priliku medijima da se razvijaju.
– Prošla su vremena kada su čitaoci samo slušali ono što mediji imaju da im kažu, sada su oni ti koji šalju vesti čak i brže od novinara jer je Internet postao instrument za uključivanje društva u pravljenju vesti i daje više slobode – smatra Horoks. Glavni urednik i potpredsednik agencije AP Džon Daniševski je, s druge strane, rekao da razvoj tehnologija nije toliko važan kao što nekima izgleda, i da ništa neće moći da zameni poštenog i nepristrasnog izveštača koji obezbeđuje tačnu informaciju.
– Mediji treba da drže korak sa vremenom, da uspostavljaju veze sa ljudima različitih rasa, civilizacija, promovišu koncept razvoja i uzajamnog razmenjivanja iskustva, skreću pažnju na društvene teme – poručio je šef azijsko-evropskog ogranka kineske novinske agencije Sinhua Čang Tegan. Pomoćnik generalnog direktora Uneska za komunikaciju i informacije Janis Karklins je izrazio uverenje da mediji treba da preuzmu veću odgovornost i da, pokušavajući da podrže demokratiju, treba da insistiraju na borbi protiv korupcije, transparentnosti, da rade na borbi protiv siromaštva i poboljšanju stanja ljudskih prava.
Na ovogodišnjem samitu medija u Moskvi učestvuje više od 300 direktora i glavnih urednika iz 213 medijskih kuća iz 102 zemlje, kao što su AP, Rojters, NBC i, BBC, Al-džazira, a iz Srbije novinska agencija Tanjug. Samit se završava sutra, a naredni će biti održan u Bahreinu 2014. godine.

Izvor: Tanjug

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!