today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Sajber revolucija protiv TV nameta

Internetom kruži „jeretički“ poziv građanima ove zemlje na građansku neposlušnost. U njemu se građani nagovaraju da narednih dana od poštara ne primaju nikakve koverte koje je poslao sud, jer se u njima nalazi tužba za neplaćanje TV pretplate.
„Ta potraživanja su zastarela, ali i nezakonita, i zato ne nasedajte na tu prevaru, jer ako primite kovertu, ušli ste sa njima u postupak prinudne naplate“, stoji u ovom cirkularnom pismu, koje podseća na obrnuti „lanac svetog Antuna“, jer onaj ko primi poštu ostaje bez para.
RTS je, inače, pokrenuo 390.500 tužbi zbog neplaćanja TV pretplate. O istoj temi govorio je i predsednik Mađarskog građanskog saveza Laslo Rac Sabo na konferenciji za štampu u Senti, na kojoj je izneo podatak da 55 odsto građana Vojvodine plaća TV pretplatu preko računa za struju, dok u centralnoj Srbiji tu obavezu poštuje manje od 20 odsto građana. Zato ova stranka zahteva da Skupština Srbije promeni zakonsku obavezu plaćanja TV pretplate. A povodom toga Mađarski građanski savez se obratio i Ustavnom sudu Srbije za procenu ustavnosti propisane obaveze o TV pretplati, ali nije dobio odgovor.
„Neplatišama su do sada poslate samo opomene, ali sada se dugovi pokušavaju naplatiti sudskim putem, tako da se stavljaju i hipoteke na nekretnine“, napomenuo je Laslo Rac Sabo, poručivši građanima da protiv ovakvih sudskih rešenja treba da ulože žalbe, jer će se u protivnom smatrati da su se pomirili sa sudskom odlukom. Ova stranke je, takođe, najavila da će se boriti za ukidanje TV pretplate, a ako to ne bude uspela da reši u zemlji, uslediće i obraćanje Briselu i Strazburu.

Autor: V. LALOŠ
Izvor: Danas

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

1 KOMENTAR

  1. Apsolutno podrzavam napore, da se izmeni lopovski tijanicevski zakon o nametima iz kojih korist ima on i njegova klika. Mi vec placamo pretplatu kablovskom operateru, koji treba da ima ugovor i ima ga sa RTS-om o delu novca koji uzima ova propalica. Nemam namere da nekom parazitu punim dzepove. Zasuci rukave i zaradi a ne na takav nacin. Pozdrav svima vama u naporima za pravednu stvar…idite do kraja..bicemo uz vas….

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!