Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

SAD uvode pravila za reklamiranje elektronskih cigareta

Američka agencija zadužena za hranu i lekove (FDA) planira da uvede striktna pravila i ograničenja kod reklamiranja elektronskih cigareta, budući da u tom sektoru u ovom trenutku praktično ne postoje propisi.
Nedostatak odgovarajućeg zakonodavstva proizvođači elektronskih cigareta sada koriste da se reklamiraju na sve moguće načine, gotovo isto kao što su to pre dvadesetak i više godina radili proizvođači regularnih cigareta. Tako sada nije neuobičajena pojava da se na krovu taksi vozila i na gradskim autobusima u nekom od američkih gradova vidi reklame za elektronske cigarete ili da proizvođači budu sponzori sportskih događaja, posebno trka automobila.
Sve česće se dešava i da neke slavne ličnosti učestvuju u televizijskim reklamama koje propagiraju neki od brojnih brendova elektronskih cigareta. Elektronske cigarete rade na bateriju koju koriste kao pogon za zagrevanje nikotinskog rastvora stvarajući pri tom paru, koju korisnik udiše.
Za sada ne postoje valjani naučni podaci koji bi potkrepili tezu proizvođača elektronskih cigareta da se njihovim korišćenjem pomaže u odvikavanju od pušenja ili da korisnici manje konzumiraju regularne cigarete.
Marketinška taktika koja se koristi u reklamiranju ovih proizvoda izaziva zabrinutost kod mnogih da bi mladi ljudi koji su nepušači mogli da počnu da ih koriste, što proizvođači elektronskih cigareta, naravno, odbacuju.

Izvor: Beta

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!