Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

U Rusiji zabanjeno reklamiranje piva

SVET – Predsednik Rusije Vladimir Putin prošlog meseca potpisao je zakon koji zabranjuje reklamiranje alkohola u štampanim medijima i na Internetu. Zabrana reklamiranja na Internetu je odmah stupila na snagu, dok će reklamiranje alkohola u štampanim sredstvima informisanja biti zabranjeno od 1. januara 2013, prenela je agencija RIA Novosti.
Akcize na pivo su u periodu od 2009. do 2012. učetvorostručene na 12 rubalja za litar, a predviđeno je da do 2015. budu podignute na 20 rubalja, odnosno za još 67 odsto, ukazalo je udruženje ruskih pivara.
– To prvenstveno nanosi štetu potrošačima koji prelaze na potrošnju žestokih pića, a takođe malom i srednjem biznisu kojem je teže i skuplje da se prilagodi novom obliku regulisanja – izjavio je predsednik Udruženja ruskih pivara Vjačeslav Mamontov. Udruženje je, pozivajući se na rusku statističku službu Roštat, ukazalo da je proizvodnja piva u toj zemlji u prvoj polovini 2012. smanjena 3,3 odsto u odnosu na isto razdoblje lane, dok je istovremeno proizvodnja vina porasla 13,4 odsto, a konjaka za 30,2 odsto.
– Statistika govori da država, bez obzira na napore koje preduzima, ne uspeva da ostvari cilj smanjenja zavisnosti od alkohola. Očigledno je da je alkoholizam direktno proporcionalan obimu potrošnje žestokog alkohola, a ne piva – ukazalo je udruženje.

Izvor: Tanjug

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!