Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

U Rusiji zabanjeno reklamiranje piva

SVET – Predsednik Rusije Vladimir Putin prošlog meseca potpisao je zakon koji zabranjuje reklamiranje alkohola u štampanim medijima i na Internetu. Zabrana reklamiranja na Internetu je odmah stupila na snagu, dok će reklamiranje alkohola u štampanim sredstvima informisanja biti zabranjeno od 1. januara 2013, prenela je agencija RIA Novosti.
Akcize na pivo su u periodu od 2009. do 2012. učetvorostručene na 12 rubalja za litar, a predviđeno je da do 2015. budu podignute na 20 rubalja, odnosno za još 67 odsto, ukazalo je udruženje ruskih pivara.
– To prvenstveno nanosi štetu potrošačima koji prelaze na potrošnju žestokih pića, a takođe malom i srednjem biznisu kojem je teže i skuplje da se prilagodi novom obliku regulisanja – izjavio je predsednik Udruženja ruskih pivara Vjačeslav Mamontov. Udruženje je, pozivajući se na rusku statističku službu Roštat, ukazalo da je proizvodnja piva u toj zemlji u prvoj polovini 2012. smanjena 3,3 odsto u odnosu na isto razdoblje lane, dok je istovremeno proizvodnja vina porasla 13,4 odsto, a konjaka za 30,2 odsto.
– Statistika govori da država, bez obzira na napore koje preduzima, ne uspeva da ostvari cilj smanjenja zavisnosti od alkohola. Očigledno je da je alkoholizam direktno proporcionalan obimu potrošnje žestokog alkohola, a ne piva – ukazalo je udruženje.

Izvor: Tanjug

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!