Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

RTS dužnicima uzima televizore?

Na vrata oko 400.000 porodica koji ne plaćaju RTV pretplatu uskoro bi, na zahtev Radio-televizije Srbije (RTS), mogli da zakucaju sudski izvršitelji za prinudnu naplatu duga, piše „Kurir“. Izvršitelji će, osim neophodnog kućnog nameštaja, kućnih ljubimaca i ortopedskih pomagala, iz kuće moći da odnesu sve, pa čak i televizore.
„Na majskom računu za struju koji smo dobili juče, pored duga od 18.596 dinara za RTV pretplatu, prvi put piše ‘preneto iz prethodnog perioda, prinudna naplata’. Šta znači ta prinudna naplata kada smo pre samo četiri dana dobili poslednju opomenu pred utuženje na kojoj piše da dugujemo 29.502 dinara.
Neka se sami sa sobom dogovore koliko im dugujemo, a ne da prete prinudnom naplatom različitim iznosima“, kaže za „Kurir“ D. M. iz Beograda.
Advokat Slobodan Kremenjak objašnjava da građanima sudski izvršitelji ne mogu da zakucaju na vrata za prinudnu naplatu dok ne dobiju rešenje o izvršenju. „RTS može, i bez slanja opomena građanima, da podnese zahtev sudu za prinudnu naplatu na osnovu neizmirenih računa. Sam račun je opomena. Rešenje o izvršenju koje će donositi ili sud, ili privatni sudski izvršitelji dostavlja se građanima, koji imaju rok od pet dana da ulože prigovor. Ukoliko ulože prigovor na osnovu dokaza da su izmirili dug, stvar ide u parnični postupak, a ako to ne učine, smatra se da priznaju dug. U tom slučaju mogu da očekuju da ih posete izvršitelji“, kaže Kremenjak.
List nije dobio odgovore od RTS-a na pitanja koja se tiču prinudne naplate i šta će konkretno učiniti u vezi s tim.

Izvor: MONDO

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!