today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

RRA pomirio radnike i vlasnike TV Avala

Predsednik štrajkačkog odbora TV Avala Nikola Vukomanović izjavio je FoNetu da je sa vlasnicima televizije postignut dogovor o isplati zarada i da bi TV Avala u narednih nekoliko dana mogla da nastavi emitovanje redovnog programa.
„Vlasnici su nas obavestili da su spremni da do 1. aprila isplate sve zaostale zarade i da za to daju pisane garancije“, rekao je Vukomanović posle sastanka zaposlenih TV Avala sa članovima Saveta Republičke radiodifuzne agencije. On veruje da će to biti u redu i da bi u narednih nekoliko dana radnici mogli da nastave da rade posao za koji su angažovani.
Vukomanović je novinarima rekao da vlasnici TV Avala zaposlenima duguju po dve plate i dva honorara. On je dodao da zaposleni očekuju i minimalnu naknadu za prethodna dva meseca kada nisu radili jer su za štrajk odgovorni vlasnici televizije. „U celoj ovoj priči medijator je bio Savet RRA koji je, iako ova stvar nije u njegovoj nadležnosti, posredovao i pomogao da se sve ovo završi na najbolji mogući način po zaposlene“, naglasio je Vukomanović. On je napomenuo da bi vlasnici TV Avala već u toku današnjeg dana mogli da daju pisane garancije da će zarade biti isplaćene, a ako to ne učine danas, krajnji rok je u sredu, 22. februara.
Goran Karadžić iz Saveta RRA rekao je novinarima da je danas razgovarao sa dvojicom od trojice vlasnika TV Avala, Dankom Đunićem i Željkom Mitrovićem, i da su se oni saglasili da daju pisane garancije za isplatu preostalih dugovanja. „Vlasnici su do sada isplatili ono što su obećali da će učiniti do 1. marta“, rekao je on i dodao da je sa Đunićem i Mitrovićem razgovarao posle sastanka sa zaposlenima u Avali.
Vlasnici TV Avala su Danko Đunić, bečki advokat Johan Verner Kraus i Željko Mitrović. Avala je jedna od pet komercijalnih televizija koje imaju dozvolu za emitovanje na celoj teritoriji Srbije.

Izvor: Mondo

Foto: Beta (arhiva)

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!