Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

RRA pokrenula postupak za oduzimanje dozvole TV Avali

Radiodifuzna agencija Srbije (RRA) pokrenula je postupak za oduzimanje nacionalne frekvencije televiziji „Avala“ zbog kašnjenja u plaćanju obavezne naknade za emitovanje programa, saznaje “Blic” u ovoj agenciji.
Postupak je u toku i ukoliko želi da ostane na medijskom tržištu „Avala“ mora najkasnije do aprila da plati svoje obaveze. Zbog kašnjenja u plaćanju obaveza opomenuta je i televizija „Pink“. „Mi proceduru za oduzimanje licence pokrećemo nakon dva meseca neplaćanja. Prvi mesec tolerišemo, zbog teške ekonomske situacije i problema u medijima, ali ako se to nastavi i dalje odmah pokrećemo postupak“, kaže za “Blic” zamenik predsednika Saveta RRA Goran Karadžić.
On, međutim, nije želeo da iznese podatak o ukupnom dugovanju TV „Avale“ jer, kako kaže, veruje da to ne bi mnogo pomoglo televiziji. Ipak, ako se zna da televizije sa nacionalnom frekvencijom mesečno plaćaju oko 4,5 miliona dinara za emitovanje programa, lako se dođe do podatka da TV „Avala“ duguje najmanje devet miliona dinara RRA jer kasni sa plaćanjem najmanje dva meseca. Na godišnjem nivou ukupna nadoknada je oko 56 miliona.
„Nije nam namera da nekog emitera uništimo. Tamo gde vidimo da rešenja nema oduzimamo dozvolu. Postupak protiv „Avale“ je u toku i mislim da rok za izmirenje obaveza prema agenciji ističe u aprilu“, kaže Karadžić.
Neplaćanje naknade za emitovanje programa prema zakonu o radio-difuziji jedan je od razloga zbog kojih se može oduzeti dozvola. Zaposleni Televizije „Avala“ štrajkuju već 36 dana zbog neisplaćenih zarada, a račun ove kompanije je u blokadi.
Opomena zbog neplaćenih računa prema RRA stigla je i na adresu televizije „Pink“.
U međuvremenu smo se videli i sa vlasnikom Željkom Mitrovićem, tokom sastanka na televiziji „Avala kome je on prisustvovao kao deo menadžmenta i dobili uveravanja da će kompletna dugovanja biti izmirena“, kaže Karadžić. Račun televizije „Pink“ je u blokadi za 180 miliona dinara.

Autor: B. ANĐELIĆ

Izvor: Blic

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!