Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

RRA: Doneti zakon o kablovskim emiterima

Član Saveta Republičke radiodifuzne agencije (RRA) Miloš Rajković zauzeo se danas za usvajanje zakona o kablovskim emiterima, kako bi svi elektronski mediji u Srbiji bili u ravnopravnom položaju.
Rajković je na okruglom stolu o predizbornom izveštavanju rekao da je 60 odsto Srbije već „u kablu“ i dodao da je RRA u više navrata od Ministarstva kulture tražila da izradi zakon o kablovskim emiterima.
„Ako smo uredili etar, moramo da uredimo i kabl, da bi emiteri radili u ravnopravnim uslovima“, ocenio je on. Govoreći o naknadama koje su emiteri obavezni da plaćaju agencijama za zaštitu autorskih prava SOKOJ i OFPS, član Saveta RRA je ocenio da je to „poprilično neodrživo“ i da predstavlja preveliki namet, pogotovo za male medije.
Predsednik Asocijacije nezavisnih elektronskih medija (ANEM) Saša Mirković rekao je da zbog plaćanja naknada SOKOJ-u i OFPS-u preti opasnost da elektronski mediji u Srbiji budu desetkovani, pošto je ta naknada povećana sa 7.000 na 40.000 dinara, a to za male medije predstavlja veliki trošak. „Argument SOKOJ-a da oni koji ne mogu da plate tu naknadu – ne treba ni da postoje jednostavno nije na mestu, jer nije SOKOJ taj koji treba da zatvara radio i TV stanice po Srbiji“, kazao je Mirković.

Izvor: Beta

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!