Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

RRA: Doneti zakon o kablovskim emiterima

Član Saveta Republičke radiodifuzne agencije (RRA) Miloš Rajković zauzeo se danas za usvajanje zakona o kablovskim emiterima, kako bi svi elektronski mediji u Srbiji bili u ravnopravnom položaju.
Rajković je na okruglom stolu o predizbornom izveštavanju rekao da je 60 odsto Srbije već „u kablu“ i dodao da je RRA u više navrata od Ministarstva kulture tražila da izradi zakon o kablovskim emiterima.
„Ako smo uredili etar, moramo da uredimo i kabl, da bi emiteri radili u ravnopravnim uslovima“, ocenio je on. Govoreći o naknadama koje su emiteri obavezni da plaćaju agencijama za zaštitu autorskih prava SOKOJ i OFPS, član Saveta RRA je ocenio da je to „poprilično neodrživo“ i da predstavlja preveliki namet, pogotovo za male medije.
Predsednik Asocijacije nezavisnih elektronskih medija (ANEM) Saša Mirković rekao je da zbog plaćanja naknada SOKOJ-u i OFPS-u preti opasnost da elektronski mediji u Srbiji budu desetkovani, pošto je ta naknada povećana sa 7.000 na 40.000 dinara, a to za male medije predstavlja veliki trošak. „Argument SOKOJ-a da oni koji ne mogu da plate tu naknadu – ne treba ni da postoje jednostavno nije na mestu, jer nije SOKOJ taj koji treba da zatvara radio i TV stanice po Srbiji“, kazao je Mirković.

Izvor: Beta

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!