Ringier preuzeo veb sajtove Mojauto.rs i Nekretnine.rs

Kompanija Ringier Axel Springer Srbija akvizirala je Mojauto.rs, drugi najposećeniji auto oglasnik u Srbiji. Pored toga, kompanija Ringier Axel Springer preuzela je u januaru veb kompaniju Media swiss, zavisno društvo kompanije Media swiss ag, koja se nalazi u 100 odsto vlasništvu kompanije Ringier AG. Veb kompanija upravlja sajtom Nekretnine.rs, jednim od najposećenijih portala za nekretnine u Srbiji.
„Akvizicije predstavljaju značajan strateški korak ka daljem širenju našeg digitalnog portfolija u Srbiji. Iskoristićemo našu poziciju na tržištu, kako bi dodatno razvili brendove u snažne platforme za potrošače i poslovne partnere“, izjavila je Jelena Drakulić-Petrović, generalni direktor kompanije Ringier Axel Springer Srbija.
Nekretnine.rs je portal za nekretnine koji se brzo razvija, nudi oglašavanje nekretnina putem cross-media marketinga i dostupan je širokom krugu privatnih i pravnih lica. Internet auto-oglasnik, portal Mojauto.rs zauzima drugo mesto u svojoj kategoriji i u ponudi ima i štampani časopis. Njegov razvoj biće poboljšan zahvaljujući stručnosti grupe Ringier Axel Springer Media u domenu automobilizma koja već uređuje portal auto.cz u Češkoj Republici i časopis Auto Bild u Srbiji i nekoliko drugih zemalja.
Kupovinu portala Mojauto.rs treba da odobri regulatorno telo.

Izvor: Personal magazin


Oceni tekst

0,00 od 5
Loading...

Komentari