Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

Reklame uzrok gojaznosti

Deca ne mogu da odole atraktivnim reklamama sa kaloričnim proizvodima i ukusnim slatkišima, a američki psiholozi smatraju da su one jedan od glavnih krivaca što je sve više gojaznih mališana. Proizvođači hrane, posebno oni kojima je najmlađa populacija ciljna grupa, izdvajaju basnoslovne svote novca za reklamiranje, tako da posle emitovanja većina mališana dobije želju da odmah konzumira njihove proizvode.
Stručnjaci smatraju da je veliki problem što se u marketinške svrhe koriste likovi iz crtanih filmova, stripova i popularnih bajki koji sugerišu deci da će biti jaki, pametni i lepi kao oni ako jedu određeni proizvod, a to nisu prirodne i zdrave namirnice kao spanać, koji je bio zaštitni znak Mornara Popaja, već one koje obiluju kalorijama. Osim toga, broj novih prehrambenih proizvoda namenjenih najmlađima porastao je u poslednjih 15 godina za čak 700 procenata i uglavnom su obogaćene veštačkim aromama, bojama i šećerima.

Izvor: Novosti online

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!