Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Reklama koja je podelila Englesku!

Navijači Mančester Junajteda i Liverpula poludeli su zbog vešte reklame “Ševrleta”. Pogledajte pa razmislite da li je moguće snimiti ovako nešto u slučaju Crvene zvezde i Partizana?
Svesni da je svaka reklama dobra reklama, pa i ona koja je naišla na osude sa obe strane, uoči najvećeg engleskog derbija Mančeter Junajted – Liverpul, stručnjaci američkog proizvođača “Ševrlet” odlučili su se za hazarderski potez.Snimili su reklamu gde asovi dva najtrofejnija engleska kluba, čiji se navijači ubedljivo najviše mrze na Ostrvu, izgovaraju identičan tekst, u isto vreme, a da polovinu lica čini igrač Junajteda, a drugu polovinu fudbaler Liverpula. Rizično. Ali, efikasno.
Ova reklama je hit u Engleskoj, o njoj pišu i mediji, a u komentarima na YouTube – logično – vodi se žestoka rasprava između jednih i drugih. Nije li uspela? Iako mnogi poručuju da “ševrlet” nikada neće kupiti, marketing služba američkog proizvođača je ubola u metu. A, šta izgovaraju igrači? Zanimljiv tekst koji važi i za jedne i za druge. I to je poenta ovog derbija. U isto vreme govore Rajan Gigs i Džordan Henderson, potom Rio Ferdinand i Džo Alen, Robin van Persi i Glen Džonson, odnosno Pol Skols i Džondžo Šelvi. Tekst? Veoma upečatljiv, koji bi u slobodnom prevodu izgledao ovako:
“Igram za najveći klub na svetu. Klub osnovan pre više od sto godina”. “Naš stadion je mesto gde se noću događa magija – gde su rođeni heroji i gde snovi postaju stvarnost”. “Tu moje srca kuca najjače. Zbog pesme tribina koje su cele u crvenoj boji. Zbog hora od hiljada ljudi koji nas diže u visine”. “Osvajali smo lige Engleske i Evrope. Naš grad staje kada god igramo”.
“Naša veličina inspirisala je naše rivale da i se i sami bore jače i ostvaruju veće rezultate. Sada je vreme da se to upiše u zaostavštinu”. “Svi ćemo zajedno ispisati sledeću epizodu – jer naša srca kucaju za nejveći klub na svetu”.Veoma vešto, sa sve pitanjem: “Šta te vozi?”. Jer, i iz ugla navijača Junajteda i iz ugla navijača Liverpula – sve gore napisano apsolutno se podudara sa onim što u sebi, subjektivno, misle. “Sada ni jedni, ni drugi neće voziti ‘ševrlet’, nikada više”, jedan je od komentara, a slično razmišlja i neko ko je napisao: “Ova reklama samo je polovično tačna”. Ali, ima i onih koji su svesni veličine najvećeg rivala: “Ovo su dva najveća kluba u Engleskoj i čemu uopšte potreba raspravljati se koji je veći? Uživajte u činjenici da će dva najuspešnija kluba u istoriji Engleske, koji su osvajali Evropu, uskoro odigrati novi derbi. Zaboravite na mržnju i ljutnju, fudbal je više do toga”. Amin.
Mančester Junajted u međusobnim utakmicama u prvenstvu vodi: 62-44-53. U titulama je od pretprošle sezone 19:18 za Junajted, iako je u jednom trenutku bilo 18:7 za Liverpul, ali je onda usledio period od više od dve decenije bez titule na “Enfildu” i potpuna dominacija Junajteda sa 12 osvojenih titula u poslednjih 20 sezona. U FA kupovima, Junajted ima prednost od 11:7, ali u Liga kupovima je 8:4 za Liverpul. Ono gde navijači “redsa” imaju priliku da potkačinju rivale iz Mančestera je Evropa. Liverpul je pet puta bio prvak Evrope, Junajted tri puta, Liverpul je tri puta osvajao Kup UEFA, Mančester nijednom, ali Junajted ima jedan trijumf u Kupu pobednika Kupova. Ova dva kluba na domaćem i internacionalnom nivou osvojila su 119 trofeja!
A, možete li da zamislite da neko na ovaj način upari Crvenu zvezdu i Partizan?
Pogledajte reklamu…

Izvor: MONDO

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!