Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Razvoj mobilnih tehnologija pozitivno utiče na ekonomski napredak države

Razvoj mobilnih tehnologija i njihova efikasnija upotreba pozitivno utiču na ekonomski napredak države, smatra 68 odsto ispitanika istraživanja „Umreženo društvo“, koje su zajednički sprovele kompanija Ericsson Srbija i Elektrotehnički fakultet u Beogradu. Istraživanje koje je sprovedeno u Srbiji trebalo bi da pokaže koje su to prednosti Umreženog društva koje naši građani žele da vide u praksi.
Više od jedne trećine ispitanika, reklo je da internet koristi svakodnevno između dva i četiri sata, a skoro 25% njih više od šest sati dnevno. Najčešće su online kod kuće i na poslu, dok 33% anketiranih kaže da koristi mobilni internet u prevozu. Što se tiče očekivanja ispitanika o načinima na koje će šira upotreba mobilnih tehnologija i servisa pomoći razvoju društva, 72,2 odsto je istaklo da bi se to, pre svega, pozitivno odrazilo na unapređenje rada državnih institucija i smanjenje birokratije. Takođe, veliki uticaj bi imale i na razvoj zdravstvenog i obrazovnog sistema, što smatra 60 odsto anketiranih.
Deo istraživanja bio je posvećen uticaju mobilnih tehnologija na razvoj zdravstvenog i obrazovnog sistema u Srbiji. Gotovo 90 odsto ispitanika je istaklo da želi mogućnost zakazivanja pregleda putem interneta ili mobilne aplikacije. Takođe, 70 odsto njih smatra da će efikasnija upotreba ovih tehnologija i servisa omogućiti bolju komunikaciju između zdravstvenih ustanova. U segmentu obrazovanja, 77 odsto anketiranih navelo je da, posredstvom mobilnih tehnologija, želi slobodan pristup edukativnim materijalima sa bilo koje lokacije sa minimalnim ili bez tarifiranja pristupa. Takođe, njih 63 odsto, kao prednost mobilnih tehnologija, istaklo je mogućnost povezivanja sa univerzitetima i školama širom sveta.
Istraživanje „Umreženo društvo“ sprovedeno je putem javno dostupne online ankete i u njemu je učestvovalo 1.839 ispitanika iz cele Srbije, starosne dobi od 18 do 65 godina, od kojih čak 57,6 odsto ima visoko obrazovanje.

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!