Raste industrija tržišnog komuniciranja u Hrvatskoj

REGION – Agencije za tržišno komuniciranje, članice udruženja HURA, zabeležile su povećanje prihoda od pružanja usluga na inostranom tržištu za 78% u periodu od 2014. do 2017. godine.

Prihod agencija povećao se i tako dostigao 224.455.501,00 kn u 2017. godini (podaci iz izvora poslovnahrvatska.hr). Prema poslednjem izveštaju Hrvatske udruge društava za tržišno komuniciranje (HURA) agencije članice ujedno su zabeležile ukupno povećanje prihoda od 26%.

Davor Bruketa, predsednik HURA-e povodom objave rezultata izjavio je: „Navedeni podaci pokazatelj su rasta industrije, a domaće agencije su pokazale da su dorasle izazovima globalnog tržišta. Rad na inostranom tržištu dodatno osnažuje, kako finansijski tako i iskustveno, a što je dragoceno za razvoj i rast domaćih agencija. Na tom tragu HURA kontinuirano radi na deljenju znanja i iskustva među agencijama i na taj način doprinosi njihovom uspehu. Ovo je samo jedan od pokazatelja koliki potencija ima industrija tržišnog komuniciranja i koliko je njen značaj za hrvatsku privredu.“

Kontinuirano ulaganje i učenje, adekvatan kadar, deljenje iskustava i praćenje svetskih trendova dovelo je do zadovoljavajućih rezultata, ističu u udruženju HURA. Ukupno 39 agencija za tržišno komuniciranje članice su HURA, a među njima su višestruko nagrađivane agencije kako na domaćem tako i na stranim tržištima.

HURA svojim delovanjem promoviše i predstavlja interese agencija te definiše i razvija najviše moguće standarde profesionalne prakse industrije tržišnih komunikacija.


Oceni tekst

0,00 od 5
Loading...

Komentari