Raido Soom na Weekend Media Festivalu!

REGION – Diplomirani advokat i zaljubljenik u medije, Raido Soom, na ovogodišnjem Weekend Media Festivalu održaće predavanje Media done the #EstonianWay na temu medija u Estoniji.

Soom je član Uprave i direktor prodaje u Postimees Grupi, najvećoj medijskoj kući na Baltiku koja je osnovana davne 1857. godine. Njegovo predavanje pružiće uvid u izazove s kojima se mediji u Estoniji susreću te će pokazati kako je razvijen sistem integrisane redakcije najvećih nacionalnih i lokalnih dnevnih novina i news portala u zemlji u kojoj lokalni mediji rastu, a pokreću se i dnevne novine za mlade. Soom će govoriti o viziji budućih čitalaca štampanih medija, oglašavanju u medijima i njegovoj ulozi te projektima s kojima se Postimees Grupa izdvaja od konkurencije. „Medije vidim kao pse čuvare demokracije, a moj je posao da tog psa nahranim kako bi još godinama mogao obavljati svoj posao“, istaknuo je Soom.ž

Predavanje „Media done the #EstonianWay“ mali je deo bogatog programa 12. Weekend Media Festivala u kojem učestvuje više od 150 predavača i panelista. U Rovinju se od 19. do 22. septembra očekuje i dolazak više od 5.000 učesnika festivala iz svih zemalja regije.

Više informacija na weekend.hr/en/


Oceni tekst

0,00 od 5
Loading...

Komentari