Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

Radimo zajedno na podršci za veću zaposlenost pripadnika LGBTQI+ zajednice

Čak 86% zaposlenih tvrdi da im ne bi smetalo da LGBTQI+ osoba radi sa njim, ali samo 53% ispitanika/ce zna da u njihovom kolektivu postoji LGBTQI+ koleginica/kolega. Najčešći načini na koji su pripadnice/i LGBTQI+ zajednice diskriminisani na svom radnom mestu su različiti komentari, tračevi, neslane šale, osuđivanje oblačenja, ponašanja i slično. Gotovo isključivo muški ispitanici izražavali su negativna mišljenja o LGBTQI+ populaciji. Ovo  su rezultati istraživanja o položaju LGBTQI+ mladih na tržištu rada u Srbiji koje je sprovedeno u okviru projekta “Radimo zajedno” koji će u narednom periodu realizovati Grupa “Izađi” uz podršku Američke agencije za međunardni razvoj (USAID) i partnera, među kojima je i agencija McCann Beograd.

Cilj projekta “Radimo zajedno” je podrška za zapošljavanje i samozapošljavanje, obuku i mentorstvo, rad na politikama inkluziji. Agencija McCann Beograd i do sada je kroz svoj rad i kampanje za LGBTQI+ organizacije podržavala pripadnike ove populacije, aktivno je uzela učešće u projektu, tako da će kreirati dve kampanje koje imaju za cilj da pozovu pripadnike LGBTQI+ da se prijave za učešće u projektu, kao i da podstakne kompanije da iznesu svoju iskustva na ovu tematiku.

“U McCann-u verujemo da smo važan deo zajednice koja oblikuje kulturu. Kao kompanija, negujemo inkluzivnu kulturu u kojoj se svi osećaju dobro i daju doprinos svojom različitošću. Zato je potpuno prirodno bilo postati integralni deo projekta “Radimo zajedno” u okviru koga ćemo nastojati da damo glas i vidljivost LGBTQI+ zajednici, sa posebnim osvrtom na tržište rada. Svesni smo koliko izazova i dalje postoji, i koliko se jednakost danas različito tumači. Zato je ovo naše putovanje dugoročno i kontinuirano”, ističe Katarina Pribićević, direktorka McCann Beograd.

Prema različitim studijama, LGBTQI+ osobe čine od 3% do 12% radne snage, ali je tačan procenat teško utvrditi jer ove osobe često kriju svoj identitet na poslu. I pored postojanja odgovarajućih zakona koji zabranjuju svaku vrstu diskriminacije, u praksi, pripadnici ove zajednice se često suočavaju sa različitim vidovima diskriminatornog ponašanja. Projekta “Radimo zajedno” kroz zajednički rad civilnog sektora, poslodavaca i pripadnika ove zajednice želi da identifikuje pravo stanje, probleme, oblike diskirminacije i da svima pomogne u prevazilaženju teškoća i predrasuda kako bi se obezbedilo veća zaposlenost i zaštita pripadnika LGBTQI+ zajednice.

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!