Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Radimo zajedno na podršci za veću zaposlenost pripadnika LGBTQI+ zajednice

Čak 86% zaposlenih tvrdi da im ne bi smetalo da LGBTQI+ osoba radi sa njim, ali samo 53% ispitanika/ce zna da u njihovom kolektivu postoji LGBTQI+ koleginica/kolega. Najčešći načini na koji su pripadnice/i LGBTQI+ zajednice diskriminisani na svom radnom mestu su različiti komentari, tračevi, neslane šale, osuđivanje oblačenja, ponašanja i slično. Gotovo isključivo muški ispitanici izražavali su negativna mišljenja o LGBTQI+ populaciji. Ovo  su rezultati istraživanja o položaju LGBTQI+ mladih na tržištu rada u Srbiji koje je sprovedeno u okviru projekta “Radimo zajedno” koji će u narednom periodu realizovati Grupa “Izađi” uz podršku Američke agencije za međunardni razvoj (USAID) i partnera, među kojima je i agencija McCann Beograd.

Cilj projekta “Radimo zajedno” je podrška za zapošljavanje i samozapošljavanje, obuku i mentorstvo, rad na politikama inkluziji. Agencija McCann Beograd i do sada je kroz svoj rad i kampanje za LGBTQI+ organizacije podržavala pripadnike ove populacije, aktivno je uzela učešće u projektu, tako da će kreirati dve kampanje koje imaju za cilj da pozovu pripadnike LGBTQI+ da se prijave za učešće u projektu, kao i da podstakne kompanije da iznesu svoju iskustva na ovu tematiku.

“U McCann-u verujemo da smo važan deo zajednice koja oblikuje kulturu. Kao kompanija, negujemo inkluzivnu kulturu u kojoj se svi osećaju dobro i daju doprinos svojom različitošću. Zato je potpuno prirodno bilo postati integralni deo projekta “Radimo zajedno” u okviru koga ćemo nastojati da damo glas i vidljivost LGBTQI+ zajednici, sa posebnim osvrtom na tržište rada. Svesni smo koliko izazova i dalje postoji, i koliko se jednakost danas različito tumači. Zato je ovo naše putovanje dugoročno i kontinuirano”, ističe Katarina Pribićević, direktorka McCann Beograd.

Prema različitim studijama, LGBTQI+ osobe čine od 3% do 12% radne snage, ali je tačan procenat teško utvrditi jer ove osobe često kriju svoj identitet na poslu. I pored postojanja odgovarajućih zakona koji zabranjuju svaku vrstu diskriminacije, u praksi, pripadnici ove zajednice se često suočavaju sa različitim vidovima diskriminatornog ponašanja. Projekta “Radimo zajedno” kroz zajednički rad civilnog sektora, poslodavaca i pripadnika ove zajednice želi da identifikuje pravo stanje, probleme, oblike diskirminacije i da svima pomogne u prevazilaženju teškoća i predrasuda kako bi se obezbedilo veća zaposlenost i zaštita pripadnika LGBTQI+ zajednice.

PROJEKAT

spot_img

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!