Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

PwC Srbija pokreće konkurs ESG Lideri

Prvi put u Srbiji mikro, mala i srednja preduzeća, velike kompanije, organizacije i pojedinci imaće priliku da budu deo jedinstvenog konkursa ESG Lideri, zahvaljujući kojem će biti nagrađivani oni koji kroz unapređenje strateških vizija za održivi razvoj, primenu inovativnih i ekološki prihvatljivih rešenja ili kreiranje obrazovnih programa doprinose društvenoj i ekonomskoj zelenoj transformaciji.

ESG Lideri konkurs pokrenuće kompanija PwC Srbija u prvom kvartalu 2024.godine, a sva preduzeća i organizacije registrovane u Srbiji mogu da konkurišu u nekoj od kategorija, ili istovremeno u sve tri kategorije: Strategija, Inovacije i Obrazovni program. Udruženja, fondacije i organizacije od opšteg interesa, čiji je cilj rad u pravcu održivog razvoja, mogu da konkurišu samo u kategoriji „Obrazovni program“, dok fizička lica mogu da u konkurišu u njima namenjenoj kategoriji „Lider u održivom razvoju“.

Prijave za konkurs biće ocenjene od strane nezavisnog i nepristranog stručnog žirija sastavljenog od stručnjaka iz oblasti ESG i filantropije, finansijskih tržišta, nauke i inovacija. Žiri će izvršiti stručnu procenu prijava, obezbeđujući nezavisnost i integritet u procesu ocenjivanja.

“Pitanja ekologije, društva i korporativnog upravljanja postala su posebno važna u modernom poslovanju od objavljivanja UN ciljeva održivog razvoja 2015. godine. Ovi ciljevi predstavljaju sveobuhvatan poziv na zajedničku akciju i globalni napor usmeren ka rešavanju ključnih izazova u vezi smanjenja siromaštva, gladi, bolje zdravstvene zaštite, obrazovanja, rodne ravnopravnosti, očuvanja životne sredine i drugih. Kao kompanija, prepoznali smo da je ovo pravi trenutak da kroz konkurs, postavimo visoke ciljeve zajedno sa svim učesnicima, da radimo na povećanju svesti o značaju ESG standarda i njihovoj primeni, a istovremeno i da istaknemo one koji podstiču na odgovoran pristup u svakom segmentu poslovanja”, istakla je Teodora Pasulj, menadžerka za ESG usluge u kompaniji PwC Srbija.

Dobijanje „ESG Lideri“ nagrade značiće da su učesnici korak bliže ostvarivanju vizije postizanja održivih rezultata koji doprinose zaštiti životne sredine i unapređenju društva. Osim toga, njihovi napori biće javno priznati i nagrađeni, dodatno potvrđujući posvećenost ESG principima i praksi. Učešće u konkursu donosi ne samo priznanje, već i priliku učesnicima da podele svoju priču i inspirišu druge da slede sličan put odgovornog poslovanja.

Evropska unija je usvojila Direktivu o dubinskoj analizi korporativne održivosti koja će stupiti na snagu početkom 2024. godine. Ova direktiva će dodatno uticati na obavezu izveštavanja o održivosti za pravna lica sa 250 zaposlenih od 2025. godine. Srbija je uvela obavezu nefinansijskog izveštavanja za velika pravna lica, sa više od 500 zaposlenih, u skladu sa pravnim okvirom Evropske Unije. Ovo izveštavanje obuhvata sve aktivnosti kompanija koje imaju za cilj poštovanje ili ispunjavanje ESG standarda.

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!