today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Prodaje se Vjesnik

REGION – Uprava „Narodnih novina“ objavila je danas prodaju „Vjesnika“, jednog od nastarijih političkih dnevnika u Hrvatskoj i regionu, koji je u vlasništvu države. Uslov za kupovinu je da novi vlasnik najmanje dve godine nastavi da izdaje list, preuzme svih 98 zaposlenih, i ponudi garanciju banke od gotovo 14 miliona kuna (oko 1,86 miliona evra) na koliko su procenjeni dugovi te kuće. Ponude treba dostaviti najkasnije do 10. aprila.
Sindikat novinara i Hrvatsko novinarsko društvo (HND) su kritikovali to što nije određen rok u kojem eventualni novi vlasnik mora zadržati zaposlene, kao što je to bio slučaj kada su prodavani drugi dnevnici u vlasništvu države. Oni podsećaju da su se, zajedno sa zaposlenima Vjesnika, zalagali da taj list postane javno glasilo. „Nije jasno ko bi uopšte pod objavljenim uslovima mogao preuzeti list koji nema tiraž, a mora zadržati sve zaposlene i podmiriti 14 miliona kuna duga“, rekao je predsednik HND Zdenko Duka. On je dodao da se ne može oteti utisku da je možda reč o kupovini „za nekoga i u ime nečeg drugog“.
Hrvatski mediji pisali su ranije da je u igri za kupovinu Vjesnika britanski investicioni fond „Ouk Investment Manidžment Grup“ koji vodi Nikola de Frankopan. Prošle godine je tražena istraga protiv njega zbog sumnje da, kao vlasnik propale brokerske kuće, nije otplatio kredit. Nikola de Frankopan je iz porodice koju su mediji prozvali „lažnim Frankopanima“ jer nemaju dokaza da potiču od istorijske plemićke porodice. Vlada je sredinom februara najavila da Vjesnik, posle 72 godine izlaženja, ide u stečaj zbog prezaduženosti.

Izvor: Beta

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!