today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Priprema jedinstvene mađarske medijske strategije

Udruženja mađarskih novinara van granica Mađarske založila su se za izradu jedinstvene medijske strategije koja bi bila prihvatljiva za sve delove mađarske nacije i koja bi bila definisana na osnovu konsenzusa. U završnoj izjavi, usvojenoj na kraju dvodnevnog susreta Konvencije udruženja mađarskih novinara van granica Mađarske, kojem je u naselju Panonija kod Bačke Topole domaćin bilo Udruženje mađarskih novinara Vojvodine, najavljeno je da će priprema takvog strateškog dokumenta započeti odmah i da će prvi korak predstavljati izrada mađarskog medijskog zbornika Karpatskog basena već do septembra, koji će služiti i kao osnova jedinstvenog mađarskog medijskog kataloga.
Jedinstvena medijska strategija, kako je navedeno u završnoj izjavi Konvencije udruženja mađarskih novinara van granica Mađarske, potrebna je kako bi se obezbedile tešnje uzajamne veze delova mađarske nacije, jačanje nacionalne samosvesti, negovanje maternjeg jezika i kulture, stalnog držanja na dnevnom redu činjenice o upućenosti jednih na druge, kao i radi sprečavanja razdora unutar mađarskog nacionalnog korpusa. Ocenjeno je da bi takva medijska strategija, koja bi sistemski obuhvatila već postojeće medije „obezbedila bolju, verodostojniju, vitalniju, ekonomičniju i efikasniju medijsku mrežu na maternjem jeziku za pripadnike mađarske nacije u svetu“.
Učesnici skupa Konvencije udruženja mađarskih novinara van granica Mađarske imali su susret i sa predsednikom Saveza vojvođanskih Mađara Ištvanom Pastorom koji je, govoreći im odnosu medija i politike tom prilikom naglasio da je nezaobilazan zadatak i manjinskih partija da osiguraju opstanak, razvoj i unapređenje mađarskih medija, nezavisno, kako je rekao, od toga kakav je uzajamni odnos medija i upravo aktuelne politike. – Čini mi se da će vojvođanska mađarska zajednica, preko SVM-a, imati takvog uticaja koji će za rezultat imati da na planu medija možemo da ostvarimo naša htenja i interese. Možemo da obezbedimo izvore i pozicije koji su u interesu toga da bi vojvođanski mađarski mediji mogli da ostanu na nogama – rekao je Pastor.

Izvor: Magyarszo

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!