Predavači iz tehnološke industrije na Web Summitu

SVET – Konferencija Web Summit, koja će se ove godine održati od 4. do 7. novembra u Lisabonu, okupiće razne predavače iz sveta tehnološke industrije.

Upravo je najavljen dolazak Margrethe Vestager, evropske poverenice za tržišno takmičenje, koja se vraća na Web Summit nakon što je 2017. godine održala predavanje o monopolu velikih tehnoloških kompanija poput Googlea i Applea.

Već dugi niz godina Web Summit radi na promeni rodnog pariteta na svojim eventima, kao i osnaživanju žena diljem sveta putem prilika za umrežavanje, programa mentorstva i uopšteno povećanja rodne raznolikosti i vidljivosti žena u tehnološkoj industriji, stoga ove godine šalju dosad najveći broj pozivnica (čak 20.000) ženama za učešće na svim događajima u okviru konferencije.

Uz Margrethe Vestager, ove godine dolaze i Katherine Maher, CEO Wikipedie, Kate Brandt, glavna direktorka održavanja u Googleu, Gillian Tans, predsednica odbora u Booking.com te mnoge druge.

Njima će se na konferenciji pridružiti više od 900 govornika, među kojima se ističu Tony Blair, bivši premijer Ujedinjenog Kraljevstva i predsednik Izvršnog odbora Instituta za globalne promene, Jaden Smith, sin Willa Smitha i osnivač JUST Water, Wladimir Klitschko, bivši profesionalni bokser i osnivač Klitschko Ventures, Guo Ping, predsednik Huaweia, Edward Snowden, predsednik Zaklade za slobodu štampe i mnoga drugi iz tehnološke industrije.

Više informacija o Web Summitu možete pronaći na sajtu www.websummit.com.

Izvor: HURA


Oceni tekst

0,00 od 5
Loading...

1 komentar

Komentari