Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

U pravu si!

Koje informacije državni organ mora da saopšti novinaru i kako novinar treba da ih traži? Koje fotografije i snimke mediji smeju da koriste, a koje ne? Da li novinar mora da da intervju na autorizaciju i šta sagovornik sme da izmeni? Odgovore na ova i mnoga druga pitanja nalaze se u pravnom vodiču za medijske profesionalce „U pravu si! za novinare“, objavljenom na sajtu www.upravusi.rs.
Prvo poglavlje vodiča posvećeno je procesu prikupljanja informacija i obuhvata teme „Intervju“, „Dokumentarni izvori“, „Izveštavanje sa lica mesta“, „Fotografije, audio i video snimci“, „Tajne i poverljive informacije“ i „Novinar u sukobu interesa“. U narednim poglavljima biće obrađena sva pitanja od značaja za objavljivanje informacija, kao i radna, sindikalna i profesionalna prava novinara.
Vodič „U pravu si! za novinare“ zajednički pripremaju Udruženje „U pravu si!“ iz Beograda i Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS). Projekat se realizuje u okviru programa podrške medijima Američke agencije za razvoj (USAID), u saradnji sa IREX Serbia.

Izvor: Medija centar Beograd

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!