Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti!

Oglašavanje

spot_img

Oglašavanje

spot_img

BIZNIS HUB

spot_img

ISPRATI

Povlačenje Facebooka iz EU nije realna opcija, ali…

REGION – Meta Platforms, kompanija u čijem su vlasništvu Facebook, Instagram i WhatsApp, podigla je poslednjih dana prašinu najavom mogućeg povlačenja sa tržišta Evropske unije ako ne bude u mogućnosti nastaviti prenositi korisničke podatke u Sjedinjene Države, piše tportal.hr.

Požurili su, doduše, naglasiti da nemaju želju povući se iz Evrope, niti to planiraju. Ali kako je spomenuta najava navedena u službenom izveštaju američkoj regulatornoj agenciji Securities and Exchange Commission, ipak ima određenu težinu.

Da li su realne pretnje o gašenju Facebooka i Instagrama na području EU-a? Kakve bi to posledice moglo imati po kompanije koje se oslanjaju na te platforme u poslovanju? Kakav rasplet možemo očekivati? tportal.hr razgovarao je hrvatskim stručnjacima za za digitalni marketing.

Specijalista za digitalni marketing Kornelija Vukasović smatra da uopšte nije realno očekivati povlačenje Facebooka i Instagrama sa tržišta EU-a i Podseća da su time već pretili u drugoj polovini 2020. godine, i to zbog istog razloga.

Anela Kuburaš, direktorka za digitalnu strategiju i kreativu u kompaniji Bruketa&Žinić&Grey, podseća da Facebook u Evropi ima 427 miliona aktivnih korisnika mesečno i ogroman broj zaposlenih. „Kada bi u ovom trenutku odbacili Evropu, vrednost bi im se strmoglavila više nego nakon što su nedavno objavili kvartalni izveštaj i izgubili 200 milijardi dolara tržišne vrednosti. To nije realna opcija’, uverena je Kuburaš.

Ilija Brajković, partner u agenciji za digitalni i internet marketing Kontra, vidi povlačenje Mete iz Evrope kao moguć, ali ne i realan scenario. „Ovo je velika igra i pokazivanje zuba. Preti se velikim potezima, ali takvi potezi su poput bacanja atomske bombe. Facebook se neće tek tako odreći tržišta na kome prihoduje milijarde, ali sigurno ni Uniji nije u interesu da izgubi takvu platformu“, rekao je Brajković.

Ceo tekst pročitajte na portalu tportal.hr.

Foto: tportal.hr, Autor: Neven Bučević/Profimedia

PROJEKAT

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!