Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Pošta Srbije traži povlačenje oglasnog spota jedne banke

Pošta Srbije zatražila je da se odmah obustavi svako dalje emitovanje oglasnog spota „jedne poznate domaće komercijalne banke“, kojim se nanosi šteta i narušava ugled PTT. „Bićemo prinudjeni da zaštitu svojih prava ostvarimo preko institucija sistema“, navodi se u saopštenju Pošte Srbije i ukazuje da se u pomenutom TV spotu usluge te banke promovišu isključivo tako što se negativno govori o kvalitetu i efikasnosti poštanskih usluga.
„To je u suprotnosti sa mnogobrojnim zakonskim propisima i nanosi štetu imenu i ugledu Javnog preduzeća PTT saobraćaja Srbija“, naglašava se u saopštenju. Nedopustivo je, navodi se dalje u saopštenju, da neko na ovaj način nipodaštava 15.000 zaposlenih u Pošti Srbije, koji svojim svakodnevnim radom doprinose dobrom imidžu preduzeća u javnosti. U saopštenju se, takodje, ukazuje da je takav postupak u suprotnosti, pre svega, sa Zakonom o poštanskim uslugama, jer PTT ima ekskluzivno pravo na korišćenje reči ili dela reči „pošta” na bilo kom jeziku ili pismu, u nazivu firme ili poslovanja, što znači da je korišćenje reči „pošta” u ovom oglasnom spotu nezakonito.
Reč „pošta” uživa zaštitu i individualizuje PTT, kao i njegovu delatnost, u odnosu na ostale privredne subjekte, kaže u saopštenju i dodaje postupak banke protivan Zakonu o oglašavanju i Zakonu o trgovini, kao i da je za takvo kršenje zakona predvidjena novčana kazna od 100.000 do 1.000.000 dinara.

Izvor: Tanjug

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!