Politikin 108. rođendan

Jedan od najstarijih dnevnih listova na Balkanu Politika proslavio je juče svoj 108. rođendan, u Skupštini grada Beograda, u prisustvu uglednih zvanica, saradnika i prijatelja. Po tradiciji, ovim povodom, uručena su dva važna priznanja srpske kulture.
Nagradu lista „Politika” za likovnu umetnost, koja se sastoji od plakete i novčanog iznosa, umetniku Nikoli Džafu svečano je predao Dragan Bujošević, glavni i odgovorni urednik „Politike”, za izložbu „Lepus in fabula”, održanoj prošle godine u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine, u Novom Sadu.
Priznanje „Politikinog Zabavnika” za najbolje književno delo namenjeno mladima pripalo je, po drugi put, Igoru Kolarovu. Ovoga puta nagrađen je njegov roman „Kuća hiljadu maski”, u izdanju studija „Čekić” iz Beograda, a laureata je ovenčao Zefirino Grasi, glavni urednik „Zabavnika”.
O nagradi za likovnu umetnost, koju je osnovao Vladislav Ribnikar, i koja se dodeljuje od 1932. godine, odlučivao je žiri u sastavu Ljiljana Ćinkul, likovni kritičar našeg lista (predsednica), Marija Đorđević, urednica rubrike Kultura „Politike” i Saša Janjić, istoričar umetnosti.

Izvor: Politika


Oceni tekst

0,00 od 5
Loading...

Komentari