Počeo treći Digital Media Campus!

DMC program obuke mladih novinara u oblasti veb novinarstva počeo je po treći put u Beogradu, u organizaciji medijske kuće Ringier Axel Springer. Kroz program, koji je počeo u decembru 2017. godine, u narednim mesecima proće 13 studenata završnih godina studija žurnalistike i društvenih nauka.

– Neću vam poželeti sreću, jer vam ona nije potrebna. Ovde će vam se tražiti energija i odvažnost. Pozivam vas da upoznate sva pravila novinarstva, kako biste stalno mogli da ih dovodite u pitanje. Razvoj tehnologije u velikoj meri utiče na novinarstvo, te moramo ići u korak sa vremenom i stalno se obučavati za forme digitalnih medija – rekao je na početku DMC III glavni i odgovorni urednik Blic.rs Marko Stjepanović.

13 polaznika DMC III čine pažljivo odabrani studenti i studentkinje završnih godina fakulteta koji su zagriženi za novinarstvo i kojima će nova znanja najviše koristiti u daljim karijerama. Cilj DMC programa jeste nadogradnja univerzitetskog znanja i pružanje praktičnog uvida u rad u modernom mediju. Polaznici se u potpunosti obučavaju za pisanje i plasiranje vesti i medijskog sadržaja u dobu modernih tehnologija i društvenih mreža.

DMC pored pružnja znanja i vešitna iz oblasti digitalnih medija najboljima nudi i priliku za posao u kompaniji Ringier Axel Springer, koja na taj način ulaže u razvoj mladih talenata neophodnih za rad i razvoj moderne digitalne medijske kuće.


Oceni tekst

0,00 od 5
Loading...

Komentari