Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Po kome je Twitter ptičica dobila ime?

Twitter logo može se naći na gotovo svakom internet sajtu koji je postavljen u poslednjih pet godina, ali uprkos toj sveprisutnosti na vebu, većina ljudi ne zna da je ime čuvene ptičice Leri, a da je ona ime dobila po legendi NBA lige, čuvenom Leri Birdu.
To je priznao i jedan od osnivača Twittera, Kristofer Ajsak, koji je u jednom svom tvitu potvrdio da je ime plave ptičice Leri. Naime, kada ga je direktor sektora za interaktivne medije Boston Seltiksa Piter Stringer pitao da li je istina da je ptica dobila ime po Leriju Birdu, Ajsak, kome je na Tviteru nadimak Biz Stone, odgovorio je potvrdno.

tvit-potvrde

Razlog zbog kojeg je “kršteno ime” čuvene ptičice jeste lokal-patriotizam. Naime, Ajsak je rođen u Bostonu gde je plavokosi košarkaš proveo celu svoju profesionalnu karijeru.
Inače, bivši košarkaš iz čuvene generacije Boston Seltiksa jedna je od ikona NBA lige. Draftovan je 1978, a u klubu je proveo 23 godine, odnosno, celu svoju karijeru. Bird je sa svojim Seltiksima tri puta osvajao prsten, tri puta je bio najkorisniji igrač lige, a 12 puta je učestovao na Ol-star meču.
Takođe, bio je i član čuvenog, a mnogi će reći i jedinog pravog, američkog drim-tima. Na Olimpijskim igrama u Barseloni 1992. Leri je osvojio zlato sa saigračima poput Majkla Džordana, Medžika Džonsona, Skotija Pipena i drugih “vanzemaljaca”.

Izvor: Telegraf

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!