Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno!

Oglašavanje

spot_img

Oglašavanje

spot_img

POSAO & PRAKSA

Ovo pakovanje je smeće i na to smo ponosni!

REGION – Violeta, regionalni lider u proizvodnji i razvoju proizvoda za održavanje higijene kuće, odlučila je da svojim primerom predvodi promenu u pristupu razvoja i oblikovanja pakovanja proizvoda na našim prostorima.

Imajući u vidu uticaj robe široke potrošnje na okolinu i održivost životne sredine, Violeta je odlučila da bude lider na tržištu kada je reč o ekološkoj održivosti ambalaže pakovanih proizvoda.

Po poslednjim dostupnim podacima Eurostata, prosečni građanin EU godišnje svojom potrošnjom proizvede čak 169,7 kg otpada, koji se generiše samo od odbačene ambalaže i bespotrebnog pakovanja proizvoda robe široke potrošnje. U ukupnim bi brojkama ovo značilo da građani EU proizvedu preko 80 miliona tona otpada samo zbog loših, nefunkcionalnih ili nemarno osmišljenih pakovanja proizvoda. Violeta ove brojke shvata ozbiljno pa je tako odlučila da, koliko god je moguće, uloži dodatne napore u dizajn i oblikovanje novih proizvoda, sa ciljem da oni minimalno štete našoj životnoj sredini.

Ovih dana, police svih prodavnica u Hrvatskoj pune se prvim Violetinim proizvodom osmišljenim radi očuvanja životne sredine. Radi se o toalet papiru, proizvodu koji nam je svima potreban i o kojem previše ne razmišljamo. Violeta je odlučila da svoj novi toalet papir pakuje u ništa manje, nego u iskoristivu vreću za otpad. Razmišljanje je vrlo jednostavno, kada već bacamo ambalažu zašto je ne bismo iskoristili kao vreću za smeće.

Pakovanje Violetinog novog toalet papir dizajnirano je u potpunosti kao i svako drugo pakovanje ovog prizvoda, osim što u sebi ima integrisanu i tipičnu vezicu za zatvaranje, kakve koristimo na kupljenim vrećama za odlaganje otpada. S ovom malom intervencijom na pakovanju, nastao je zaista veliki proizvod – proizvod s misijom.

Novi Violetin toalet papir sa pakovanjem s dvostrukom namenom, ima potencijal da smanji ukupnu proizvodnju otpada na godišnjem nivou za 10.552 kg. To je možda mali korak, ali je prvi u odgovornom smeru.

Na razvoju ideje i samog dizajna pakovanja od početka je učestvovala i hrvatska agencija Saatchi&Saatchi. Saatchi je umesto standardnog brandinga i komunikacijske kampanje, kakve se redovno rade prilikom lansiranjanovih proizvoda, predložio da pakovanje bude glavni komunikacijski kanal.

“Ovom prilikom nismo želeli da koristimo standardne metode brandinga, osmislimo zgodno ime i složimo još jedan logo s “eko” ilustracijom ili vrckavi hipsterski slogan, već smo shvatili važnost i različitost ovog proizvoda jer se razlikuje od svih drugih na našem, a i svetskom tržištu. Pokušali smo da stvorimo brand s misijom podizanja svesti javnosti a i naše industrije o uticaju robe široke potrošnje, pa i samih brandova na životnu sredinu”, kažu u agenciji.

Istovremeno, iz Violete najavljuju da je ovo tek prvi u nizu planiranih proizvoda koji će jedan za drugim raditi na tome da se ta svest javnosti poveća.

Pakovanja i ambalaže osuđene su na to da završe u smeću, ako je to tako zašto ih onda i mi sami ne bismo iskoristili kao vreće za odlaganje otpada. Nadamo se da će ovaj primer iz Violete podstaknuti i druge proizvođače da počnu da razmišljaju o uticaju njihove ambalaže na okolinu, a potrošače da razmišljaju o iskoristivosti svake ambalaže kao sredstva za odlaganje otpada, jer takvih mogućnosti ima na pretek.

Saatchi&Saatchi Croatia
Ivan Tanić – Creative Director
Nebojša Cvetković – Art Director
Ivan Pavičić – Senior Copywriter
Robert Pešić – Client Service Director
Marija Belamarić – Account Executive

Violeta
Ljubica Čorluka – Marketing Director
Dijana Bilić – Marketing Manager

OGLAŠAVANJE

spot_img

PROJEKAT

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!