Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

Otvorene prijave za Cannes Lions 2023!

Cannes Lions otvorio je prijave, unapredio proces prijema radova, uveo dve nagrade za ljude (CCO i CMO) i proširio odabir regionalnih mreža godine.

Ove godine, od svih učesnika koji konkurišu za nagrade, osim u kategorijama Digital Craft, Film Craft i Industry Craft, biće zatraženo da dostave informacije koje prikazuju uticaj kreativnog rada, uzimajući u obzir širok spektar metrika koje pokazuju efikasnost kreativnosti.

Za 2023. godinu, učesnici će biti podstaknuti da daju informacije o sastavu timova koji su angažovani „iza kamere“ i sve relevantne informacije o DE&I agendi brenda ili agencije. Iako ove informacije neće biti deo pisanog podneska i stoga neće doprineti ocenjivanju, one imaju za cilj merenje napretka i nalazi će biti predstavljeni (anonimno) industriji u obliku godišnjeg izveštaja.

Cannes Lions je ponosan član Ad Net Zero i kao deo toga, želi da podrži nastojanje industrije da smanji uticaj ugljenika na razvoj, proizvodnju i emitovanja kreativnog rada na realnu neto nulu do 2030. godine.

Počevši od ove godine, svi učesnici će biti podstaknuti da daju informacije koje opisuju njihove emisije C02 kao deo proizvodnog procesa, koristeći AdNet Zero akcioni plan u pet tačaka kao vodič. Ove informacije nisu obavezne i neće se koristiti kao deo procesa žiriranja. LIONS će ga koristiti za uspostavljanje merila trenutne prakse.

Dve nove rang liste za ljudi su dodate Globalnom izveštaju o kreativnosti za 2023. Obe su zasnovane na poenima prikupljenim od Cannes Lions nagrada. Rang lista za kreativne direktore će proslaviti one na vrhuncu svoje karijere prepoznajući njihovu ulogu u obezbeđivanju kreativnog vođstva koje pokreće njihove timove da pomeraju sopstvene i kreativne granice svojih klijenata. Rang lista za direktore marketinga prepoznaje čija hrabrost i posvećenost ugrađuju kreativnost u rad koji pokreće njihove brendove i poboljšava njihov krajnji rezultat.

Nagrada za regionalnu mrežu godine proširena je sa četiri na sedam regiona. EMEA će se sada biti dodeljivana u tri regiona: Evropi, podsaharskoj Africi i MENA. APAC će biti dodeljivana širom Azije i Pacifika. Severna Amerika i Latinska Amerika ostaće kao i prethodnih godina.

Cannes Lions je otvoren za prijavu radova za takmičarski deo festivala, uključujući i novu kategoriju Entertainment Lions za video igre. Dodatne informacije o nagradama dostupne su ovde. Prijave za nagrade se završavaju 13. aprila 2023.

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!