today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Otvorena druga SHARE konferencija

Juče je otvorena druga po redu SHARE konferencija koja se održava od 26. do 28. aprila u beogradskom Domu Omladine i nekoliko noćnih klubova u gradu. Konferenciju, koja je ove godine besplatna, otvorio je direktor SHARE fondacije Vladan Joler izjavivši da je bilo izuzetno bitno da se ukloni barijera o konferenciji kao proizvodu koji treba konzumirati,već da na nju treba gledati kao na ideju i platformu za napredak društva.
Prvo predavanje održao je Peter Sunde, osnivač najvećeg torent sajta The Pirate Bay koji je kazao da je razmena putem torent tehnologije još uvek 75% ukupnog saobraćaja Interneta na svetu što dovoljno govori o tome koliko je ljudskom biću razmena sadržaja neophodna,i da su informacije ’nafta novog doba’.
Jeremie Zimmerman iz francuske organizacije La Quadrant Du Net govorio je o pritiscima korporacija za uvođenje SOPA, PIPA i ACTA zakona koje bi od Interneta napravile kontrolisan i centralizovan medij poput televizije, ali i da je veoma važno to što je ovaj rat moguće dobiti ’bez prolivanja krvi – inteligencijom, kodom i pikselima’.
Rodoljub Šabić, poverenik za informacije od javnog značaja ukazao je na to da se treba boriti za pristup informacijama jer je to pravo građana plaćeno njihovim novcem, i da je sloboda infromacija i transparentnost rada vlade imperativ za uređeno društvo. Prava su kao mišići, upozorio je on, ako ih ne koristite atrofiraju.
Osim njih, na teme novih tehnologija, medija, interneta i aktivizma govorilo je još preko 30 stranih i domaćih predavača, a doticali su se pokreta kao što su Anonimus i Occupy Wall Street, ali i budućnosti čovečanstva koje dolazi sa naglim napretkom tehnologije.
Noćni program počeo je audio-vizuelnim performansom nemačkog kolektiva Pfadfinderei, a završio se kasno u noć u klubovima Tube, KC Grad i 20/44 uz nastupe brojnih diskdžokeja i producenata alternativne elektronske muzike.

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!