Osnovani prvi influenser sindikati u SAD i UK!

SVET – Grupa britanskih modnih influensera osnovala je prvi sindikat, kao odgovor na razne loše prakse, poput diskriminacije na raznim nivoima i nejednakosti u plaćanju.

Osim cena, novi sindikat influensera „The Creator Union“ u Velikoj Britaniji, regulisaće i formalne ugovore, različite mere osiguranja, pošteno objavljivanje sadržaja, i smanjiti brojne druge diskriminatorne prakse.

Sličan korak napravili su i američke kolege koje su osnovale „Influencer Council“, koji zapravo nije sindikat, već neprofitna trgovačka organizacija koju je u junu pokrenula Qianna Smith Bruneteau sa 12 kolega.

Iako neki influenseri imaju zaštitu i bolje razvijen posao, sindikati bi trebalo da se brinu o tome da svi imaju jednaku poziciju i mogućnosti zaštite na tržištu, kako bi bili pošteno plaćeni.

Udruživanjem, influenseri podstiču transparentnost i uklanjanje eksploatacijske prakse nekih brendova, obrazac koji je sve prisutniji.

„Često čak i poznati brendovi ne nude ugovore, diktiraju honorare, a na kraju ne plaćaju na vreme„, kaže Nicole Ocran influenserka i suosnivač britanskog sindikata „The Creator Union“.

„Želimo da postavimo standarde za buduće generacije influensera“, ističe Brittany Xavier, influenserka i potpredsednica američkog „Influencer Councila“ za Vogue Business.


Oceni tekst

0,00 od 5
Loading...

Komentari