today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Osnovana Hrvatska udruga za samoregulativu tržišnih komunikacija

REGION – Rešenjem Gradskog ureda za opću upravu Grada Zagreba osnovana je Hrvatska udruga za samoregulativu tržišnih komunikacija (SRO) koja ima za cilj unapređenje kvaliteta, ugleda, verodostojnosti i uloge tržišnih komunikacija u društvu.
Osnovne aktivnosti Udruge sastojaće se od proveravanja pritužbi na račun poruka i kampanja tržišnih komunikacija, ukazivanja na narušavanje i kršenje zakona i Kodeksa oglašavanja i tržišnih komunikacija te etike poslovanja na području tržišnog komuniciranja. Udruga će takođe delovati s ciljem uspostavljanja, unapređivanja i primene zakonodavstva na području tržišnog komuniciranja te pružati besplatnu savetodavnu pomoć subjektima tržišnog komuniciranja kao i državnim institucijama.
Osnivači Udruge koji su ujedno i njeni članovi su Hrvatsko udruženje za tržišno komuniciranje (HURA), Slobodan Presečki iz agencije McCann Erickson koji je izabran za predsednika Udruge, Igor Kern iz društva ABC Hrvatska, Tina Puhalo Grladinović iz Zagrebačke pivovare te Kamilo Antolović iz agencije K&K Promotion.
„Uvereni smo da će SRO ispuniti svoju misiju jer su oglašivači i agencije često spremniji sarađivati putem samoregulatornog sistema nego onog koji se zasniva na zakonskim odredbama. Verujemo da će ozbiljan i entuzijastičan pristup u radu Udruge pokazati rezultate i potrebne pomake u kvalitetu komuniciranja kao i poštovanju postojećih pravila tržišnog komuniciranja kako bismo unapredili verodostojnost i poboljšali ugled tržišnih komunikacija. Jedna od prvih aktivnosti Udruge je rad na reviziji Kodeksa oglašavanja koji je pri kraju“, izjavio je predsednik Udruge Slobodan Presečki.
Hrvatska udruga za samoregulativu tržišnih komunikacija koristiće skraćenicu „SRO“ prema engleskom nazivu „Self-regulation organization“, koji je uobičajen i u drugim evropskim zemljama.
Zadatke SRO sprovodiće telo sastavljeno od 15 iskusnih i relevantnih praktičara i teoretičara struke tržišnog komuniciranja. Članstvo u Udruzi je dobrovoljno, a članovi mogu postati i druga strukovna udruženja tržišnog komuniciranja u Hrvatskoj, oglašivači, mediji, agencije te sve osobe koje prihvataju Statut Udruge.

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!