today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Oprez sa novitetima na Facebook-u

Facebook Timeline bogatiji je za preko 60 aplikacija koje postaju sastavni deo hronološkog rasporeda na vašem Facebook profilu i koje će pratiti sve aktivnosti. Ova, najnovija promena na najvećoj svetskoj društvenoj mreži, ima potencijal da ponese pridev radikalna, pišu svetski mediji.
Ove novine obogatiće vaš Timeline, ali će ga donekle i zakomplikovati. Facebook sa svoje strane tvrdi da će apdejti dozvoliti korisnicima dodatnu personalizaciju profila i prilagodođavanje svojim interesovanjima i potrebama tako što će ubacivati nove aplikacije i deliti svoje aktivnosti sa prijateljima. Svaku aplikaciju, tvrde u razvojnom timu Facebooka, korisnici će morati da autorizuju – da joj dozvole da se aktivira.
Na obnovljenom Timeline-u, vaši prijatelji moći će da nađu podatke o vašim iskustvima sa putovanja, o hrani koju volite, receptima i o tome kako se ona sprema, dobrim restoranima koje posećujete, muzici koju slušate ili će moći direktno da vide koje knjige čitate, kao i da pročitaju delove koje ste odabrali za njih.
No, kao i obično kad je Facebook u pitanju, postavlja se pitanje zaštite privatnosti korisnika.
Stručni sajtovi preporučuju opreznost pri korišćenju novih aplikacija, kako bi se uverili šta one tačno postuju. Takođe, dobro je pažljivo odabrati sa kim od vaših prijatelja želite da delite određene podatke, da li želite da svi na vašoj listi vide sve i tako budu „bombardovani“ novim informacijama.
Kada jednom date aplikaciji dozvolu da se aktivira, ona to ponovo neće tražiti od vas – dalje će funkcionisati onako kako ste je podesili sve dok eventualno samoinicijativno ne promenite način na koji funkcioniše.
Ovaj Facebook algoritam je ogroman poduhvat, slažu se analitičari, a Facebook će pokušati da predvidi iz vaših dosadašnjih postova i aplikacija, šta vas u životu interesuje i da na osnovu toga prilagodi informacije koje vidite na svom njuz-fidu i Timeline-u.
Profil nekoga ko uživa u hrani i rado o tome deli iskustva, na primer, neće biti isti kao profil pasioniranog čitaoca knjiga koji voli da o tome i da piše.
Do sada, aplikacije su najpre bile okrenute muzici, pa ste mogli da na njuz-fidu pročitate šta vaš prijatelj sluša u određenom trenutku.
Sve ove promene dovešće do toga da će broj apdejtova biti mnogo veći.

Izvor: MONDO

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!